U Prečkom ‘pao’ diler, pronađeno gotovo 10 kila droge i više od 2000 tableta

FOTO: PUZ

Još se ne zna kako je nabavljao drogu.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i zaplijenili ukupno 556,2 g amfetamina, 4.144 g marihuane, 5.076.9 g hašiša i 2.213 komada tableta MDMA

FOTO: PUZ
FOTO: PUZ

Osumnjičeni je 20. veljače 2017. godine u večernjim satima legitimiran na području zagrebačkog naselja Prečko te je kod njega pronađeno 5.1 gram amfetamina i 4.7 grama marihuane pakirane u dva PE paketića. U utorak, 21. veljače obavljena je pretraga stana i drugih prostorija kojima se koristi osumnjičeni te su policijski službenici pronašli ukupno 551 gram amfetaminapakiranog u dvije PE vrećice, 2.9 grama hašiša, 51.3 grama marihuane pakirane u tri PE vrećice, 97 tableta MDMA i 387 grama organske kiseline kreatin namijenjene za povećanje mase amfetamina dok je pretragom spremišta na istoj adresi pronađeno ukupno 1.994 grama marihuane pakirane u deset PE paketa, 5.074 grama hašiša pakiranog u šest PE paketa, 2116 komada tableta MDMApakiranog u tri PE paketa i digitalnu vaga s tragovima droge.

FOTO: PUZ
FOTO: PUZ

Istog dana izvršena je pretraga spremišta na drugoj adresi u Zagrebu, kojim se koristio osumnjičeni kojom prigodom je pronađeno ukupno 2.094 grama marihuane pakirane u dva PE paketa, aparat za vakumiranje i tri paketa PE vrećica za vakumiranje, te jedna automatska puška sa spremnikom s 29 komada puščanog streljiva kalibra 7,62×39 mm.

Također je obavljena i pretraga garaže na trećoj adresi u Zagrebu kojom se koristio osumnjičeni, gdje su policijski službenici pronašli skuter otuđen krajem 2015. godine na području Zagreba.

FOTO: PUZ
FOTO: PUZ

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 37-godišnjak na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane, hašiša, amfetamina i MDMA, koju je potom skrivao u spremištu svoje zgrade i u spremištu u podzemnoj garaži na drugoj adresi, nakon čega je iz navedenih spremišta manje količine droge odnosio u stan u kojem stanuje, gdje je amfetamin radi dobivanja na masi miješao s organskom kiselinom kreatin te ju zajedno s marihuanom, hašišem i MDMA pakirao u manje paketiće, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je doveden pritvorskom nadzorniku, a policijski službenici su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu.


Komentari