U Prečkom bježali policiji pa sletjeli s ceste! Pravo iznenađenje uslijedilo je kad su službenici pogledali u auto!

Ilustracija, foto:pexels

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 24 i 43 godina te nad 31-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem od kojih je jedno djelo ostalo u pokušaju te jedno kazneno djelo „Teška krađa“ na osobito opasan i drzak način.

Naime, sumnja se da su 11. prosinca nedugo iza ponoći svi zajedno, s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom, došli do trgovine u Dobronićevoj ulici u koju su provalili te otuđili parfeme i druge razne artikle. Odmah potom otišli su do osobnog automobila i pobjegli, međutim, u tome su ih uočili građani koji su navedeno dojavili policiji koja je odmah počela tragati za počiniteljima. Tijekom bijega s mjesta događaja na Zelenom trgu u Zagrebu su osobnim automobilom marke Škoda Fabia zagrebačkih registarskih oznaka sletjeli s kolnika, dok su policijski službenici brzim dolaskom na intervenciju uočili počinitelje, uhitili ih i doveli u službene prostorije radi kriminalističkog istraživanja.

Pretragom osobnog automobila policijski su službenici pronašli ukupno 146 parfema, tri kreme, kozmetički set, dekorativne ukrase, metalne i plastične košare.

Daljnjim je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja da su 24-godišnjak i 43-godišnjak 8. prosinca oko 21 sat, prema unaprijed stvorenoj namjeri s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došli do te iste trgovine te je 43-godišnjak stao na ulazna vrata dok je 24-godišnjak utrčao u trgovinu, otuđio parfeme da bi potom zajedno pobjegli.

Nadalje, sumnja se da su njih dvojica 17. studenoga oko 1.30 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došli do trgovine u Ulici Zvonimira Rihtmana u Zagrebu u koju su pokušali provaliti, ali u svom naumu nisu uspjeli te su pobjegli s mjesta događaja.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 29.700 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, izvijestio je MUP.

Komentari