U ponedjeljak zabilježena 44 kaznena djela, razbojnici sve češće posežu za vatrenim oružjem

Flickr

Blagajnice su često meta, a od takve traume teško se oporaviti.

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirana su 44 kaznena djela: razbojništvo, 17 teških krađa provaljivanjem, 10 krađa i 15 ostalih kaznenih djela. Dvije su osobe uhićene u počinjenju kaznenog djela.

Sve češće prijete vatrenim oružjem

U ponedjeljak 13. veljače oko 20.10 sati, na Trešnjevci u Cenkovečkoj ulici, u trgovini, dvojica su nepoznatih maskiranih počinitelja prijeteći vatrenim oružjem i oštrim predmetom počinila razbojništvo nad 50-godišnjom zaposlenicom i otuđila nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ova vijest dolazi samo dan nakon one o razbojnicima koji su 22-godišnjoj djelatnici prijetili bombom i otuđili 20 tsuća kuna.


Provale su učestala pojava

U ponedjeljak, 13. veljače između 7.20 i 12 sati, u Novom Zagrebu u Fancevljevom prilazu, nepoznati je počinitelj provalio u stan 59-godišnjaka i otuđio novac i drugo. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

U periodu između 7.30 i 17.30 sati, u Novom Zagrebu u ulici Božidara Magovca, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio novac, oštetivši 31-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U, otprilike, isto vrijeme, između 11 i 16 sati, na Trešnjevci u Bisačkoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan 37-godišnjakinje i otuđio nakit. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.

Nešto kasnije, između 16.40 i 20 sati, na Peščenicim u ulici Davora Zbiljskog, nepoznati je počinitelj provalio u stan 74-godišnjaka i otuđio novac, oštetivši ga za više desetaka tisuća kuna.

Komentari