U ponedjeljak u večernjim satima tramvaj naletio na biciklista na Savskoj cesti

FOTO: Wikimedia / ILUSTRACIJA

U posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 32 prometne nesreće. U sedam prometnih nesreća dvije osobe su teško ozlijeđene, a šest lakše. Kod 25 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

U ponedjeljak 23. srpnja oko 22.35 sati, 38-godišnjak je upravljao biciklom marke Giant, a uključio se na istočni kolnik Savske ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza, s jugoistočne strane raskrižja sa Zagrebačkom avenijom, krećući se u smjeru zapada. Biciklist nije sišao s bicikla već je nastavio kretanje upravljajući biciklom u istome smjeru.

Dolaskom do razdjelnika istočnog i zapadnog kolnika Savske ceste, zaustavio se i neoprezno krenuo vožnjom unaprijed u istome smjeru, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način za sebe i druge sudionike u prometu te je na njega naletio tramvaj kojim je upravljao 27-godišnjak, a kretao se u smjeru sjeveroistoka. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač bicikla, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice.

Prometna nesreća u Kravarskom

Isti dan u 0.35 sati, u Kravarskom, 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Lovrići u smjeru jugoistoka. Dolaskom za 100 metara sjeverozapadnije od kućnog broja 14, nije brzinu kretanja prilagodio osobinama ceste (desni zavoj) te je zbog neprilagođene brzine sletio ulijevo na mekani teren s istočne strane kolnika te naletio na stup javne rasvjete. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 28-godišnji putnik u vozilu, a liječnička pomoć mu pružena u KBC Zagreb.


Komentari