U OPTUŽNICI 57 KAZNENIH DJELA! Muškarac iz Zagreba godinama zlostavljalo maloljetnice

Ilustracija, fotografija nema veze s tekstom (Foto: Pixabay)

Nakon provedene istrage Županijsko je državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo optužnicu pred Županijskim sudom, i to protiv hrvatskog državljanina zbog počinjenja više kaznenih djela.

Prema optužnici, tereti ga se za kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djetea, podvođenja djeteta, više kaznenih djela protiv osobne slobode, kazneno djelo protiv privatnosti, više kaznenih djela protiv spolne slobode, te sve u vezi članka 51. Kaznenog zakona.

Okrivljeniku se na teret stavlja da je, od točno neutvrđenog dana 2014. pa do kraja listopada 2022., na području države počinio navedena kaznena djela putem društvenih mreža, a na štetu više maloljetnih i punoljetnih ženskih osoba.

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, Županijsko je državno odvjetništvo u Zagrebu u optužnici predložilo da se okrivljenom istražni zatvor produlji do okončanja kaznenog postupka.

Riječ je o muškarcu uhićenom u velikoj policijskoj akciji u listopadu 2022. Od ukupno 57 kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret, ističu se silovanje, podvođenje djece, prijetnje i prostitucija. Od njegovih 36 žrtava, 31 je bila maloljetna.

Sa svojim je žrtvama, kako se sumnja, naizgled nevino stupao u kontakt na društvenim mrežama, što je ubrzo prerastalo u zlostavljanje.


Komentari