U dvjema prometnim nesrećama u Zagrebu teško ozlijeđeni biciklist i motociklist

FOTO: Ivan Klindić

Tijekom posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 25 prometnih nesreća. U deset prometnih nesreća dvije osobe su teško ozlijeđene, a sedam lakše, dok je kod 15 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

Teško ozlijeđen motociklist

U ponedjeljak 30. srpnja u 18 sati, 60-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes S350 zagrebačkih registarskih oznaka istočnom kolničkom trakom sporedne ceste Ulice Samoborska cesta kućnog broja 145B-145H u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja sa Samoborskom cestom ušao je u raskrižje bez poštivanja prometnog znaka „Raskrižje s cestom s prednošću prolaska“ skretao u smjeru sjeverozapada. Na njegov prednji dio naletio je maloljetni vozač motocikla marke Kymco zagrebačkih registarskih oznaka koji se kretao južnom trakom Samoborske ceste u smjeru istoka, a neposredno prije nesreće skrenuo je lijevo u smjeru sjeveroistoka preko neisprekidane linije.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen motociklist, a liječnička pomoć pružena mu je u KB Sestre milosrdnice.

Teško ozlijeđen biciklist

Jučer u 17.15 sati, 30-godišnjak je upravljao biciklom marke Lowrider nogostupom Borongajske ceste u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do raskrižja s Kolarovom ulicom skrenuo je u lijevo i bez zaustavljanja se uključivao u promet na kolnik Borongajske ceste u smjeru juga u namjeri prelaska obilježenog pješačkog prijelaza, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom na koji se uključuje. Na lijevu bočnu stranu bicikla naletio je osobni automobil marke Škoda Fabia daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,05 g/kg), koji se kretao Borongajskom cestom u smjeru sjeverozapada te je skretanjem lijevo na južnu kolničku traku pokušao izbjeći prometnu nesreću.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen biciklist, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice.


Komentari