U dvjema prometnim nesrećama teško ozlijeđeni biciklist i vozač automobila

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

U posljednjih 48 sati obavljen je očevid kod 48 prometnih nesreća. U 12 prometnih nesreća dvije osobe su teško ozlijeđene, a 11 lakše. Kod 36 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Tako je u nedjelju 1. srpnja oko 11.05 sati, 50-godišnjak je upravljao biciklom marke Giant Županijskom cestom 3016, iz smjera Donje Zeline u smjeru Sv. Helene, a kretao se u koloni od četiri biciklista. Dolaskom u Donju Zelinu, u Ulicu Gradišće kod kućnog broja 45, skretao je ulijevo za mjesto Curkovec, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Na njega je tada naletio 56-godišnjak koji je upravljao biciklom marke Fuji, koji ga je u tom trenutku pretjecao. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 56-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u KB Dubrava.

Dan ranije, u subotu 30. lipnja u 12.40 sati, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Audi zagrebačkih registarskih oznaka sjevernom kolničkom trakom Ilice u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 307, skrenuo je ulijevo, na prometnu traku za ravno, u namjeri polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Na bočni dio vozila naletio je osobni automobil marke Fiat zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnjak, a kretao se trakom za ravno u smjeru zapada. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 41-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.


Komentari