U DUBRAVI GA NAPALI NOŽEM NASRED CESTE: Po ulicama se raspršila policija, akcija završila s petero uhićenih

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija ima pune ruke posla kroz srpanj jer lopovi nemaju mira, haraju sve od Peščenice pa do Črnomerca. U srijedu oko 23.15 sati u Dubravi u ulici I. Poljanice, na ulici je pet nepoznatih počinitelja fizički, a uz to i prijeteći nožem napalo 23-godišnjeg mladića, nakon čega su mu ukrali bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Nedugo nakon zaprimljene dojave o ovom događaju policajci su otišli na teren, pa u jednom trenu spazili tri maloljetnika za koje su iste sekunde posumnjali da bi mogli imati veze uz njihovu dojavu. Priveli su ih u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a svega par sati kasnije, uhvatili su i drugu dvojicu, koje su također ispitali.

Za vikend, između 10. i 12. srpnja netko je ukrao Citroen C5 zagrebačkih registracija iz ulice I. Kozari put na Peščenici. Automobil je u vlasništvu 70-godišnjaka, a vrijednost mu je oko 30.000 kuna.

Auti su se krali i na Črnomercu. Tako je između 2. i 14. srpnja ukraden VW Golf VII koji je u vlasništvu jednog trgovačkog poduzeća iz Zagreba. Materijalna šteta je oko 140.000 kuna, izvijestila je policija.

Bilo je nemirno i noćas na Trešnjevci. Tamo je nepoznati počinitelj upao u ugostiteljski objekt oko 1.50 sati ujutro. Došao je do bankomata koji je u unutrašnjosti objekta, ali u međuvremenu je iz nekog razloga ipak odustao od provale. Više detalja znat će se nakon obavljenog policijskog očevida.

Ipak, ima i jedna dobra vijest. Policija je u srijedu oko 18 sati u Novom Zagrebu, točnije u Hrašću Turopoljskom, pronašla Suzuki Swift splitskih registracija. Taj je auto bio ukraden između 12. i 13. srpnja na području Velike Gorice.


Komentari