U centru 99-godišnjakinji maznuli zlatni sat pa ga probali prodati u Dubravi, ali nisu očekivali policiju

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija završila je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom i 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Teška krađa” na štetu 99-godišnjakinje.

Sumnja se da su u četvrtak, 1. srpnja, oko pola jedan popodne, Porscheom Cayene stigli u Ulicu Matka Laginje u Zagrebu, do zgrade u kojoj stanuje oštećena 99-godišnjakinja.

Osumnjičena 50-godišnjakinja, sumnja se, potom je pozvonila na vrata stana oštećene i lažno joj se predstavila kao zdravstvena djelatnica. Nakon što ju je nesretna žena pustila u svoj stan, iskoristila je njenu stariju životnu dob i zdravstveno stanje te iz jedne od polica u kuhinji ukrala zlatni sat i pobjegla iz stana.

Po izlasku iz zgrade vratila se u Porsche gdje ju je čekao osumnjičeni 44-godišnjak, nakon čega su krenuli prema istoku grada. Parkirali su se u Aveniji Dubrava, gdje je 44-godišnjak u obližnjoj zlatarnici pokušao prodati ukradeni sat.

Ipak, nije imao sreće. Uhvatila ga je policija, baš kao i njegovu kolegicu.

Cijena sata iznosti oko sedam tisuća kuna, a policajci su ga vratili 99-godišnjakinji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku te je protiv njih podneseno Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari