TVRDIO JE DA JE NAJEDNOM ZASPAO: Profesor sa zagrebačkog fakulteta pijan se zaletio u tramvajsku stanicu

Prometna nesreća na Držićevoj, Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Muškarac (57) zaletio se automobilom u subotu poslijepodne u tramvajsku stanicu na Aveniji Marina Držića kraj petlje. Ozlijeđena su tri dječaka i jedan muškarac. Policija je vozaču izmjerila 2,33 promila alkohola u organizmu. Zbog izazivanja prometne nesreće nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku.

Vozač koji je skrivio nesreću je iz Istre, a inače radi kao profesor na jednom zagrebačkom fakultetu i od nedavno je i akademik. Nakon nesreće se navodno pravdao da je najednom zaspao za volanom. Dosad nije imao problema sa zakonom, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, policija je priopćila da je u subotu oko 15.20 sati u Zagrebu 57-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka marke „Honda“, a kretao se lijevom prometnom trakom istočnog kolničkog traka Avenije Marina Držića u smjeru sjevera.

Dolaskom do blizine raskrižja spojnog kolnika Slavonske avenije, nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake iz kojeg je razloga zahvatio rub kolnika te se nastavio nekontrolirano kretati da bi potom naletio na nadstrešnicu tramvajske stanice.

U prometnoj nesreći je teško ozlijeđena jedna maloljetna osoba kojoj je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, dok su ozlijeđene još dvije maloljetne osobe kojima je također liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Također, u prometnoj nesreći ozlijeđen je i 26-godišnjak kojemu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju u Zagrebu, dok težina ozljede još nije okvalificirana. Težina ozljeda nije još okvalificirana ni kod 57-godišnjeg vozača, kojemu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Komentari