TUŽNE VIJESTI IZ ATJ LUČKO Preminuo zet Petra Pripuza: ‘Nažalost, naš brat je nestao i sada ga možemo dostojno pokopati’

Foto: Screenshot

Trebao je to biti dan pun slavlja za pripadnike ATJ Lučko, ali ipak ih je šokirala jedna vijest.

Specijalci su slavlje 31. rođendana organizirali onako kako najbolje znaju: uz simulaciju talačke krize, pucnjavu, helikoptere i oslobađanje zarobljenih.

No, zapovjednik Zapovjedništva specijalne policije MUP-a, Alen Klabot, za RTL je otkrio tužnu vijest.

“Danas obilježavamo osnutak anititerorističke jedinice Lučko, ali moram priopćiti tužnu vijest svim ratnim pripadnicima, obitelji i svima izražavam duboku sućut za našeg brata Maria Špekuljaka koji je nestao u petak i do danas je bila potraga za njim. Nažalost, u rekreativnom ronjenju i, evo, danas smo ga izvukli van i da ga možemo dostojno pokopati”, rekao je Klabot.

Špekuljuk je bio bivši pripadnik ATJ-a Lučko i suprug Ive Pripuz Špekuljuk, direktorice C.I.O.S.-a i kćeri Petra Pripuza. S ATJ-om Lučko je prošao i ratišta u Domovinskom ratu. Imao je 52 godine.

Za njim je u akvatoriju Kostrene od petka tragalo 12 ronioca, kao i dva plovila te zrakoplov obalne straže.

Uz potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova dr.sc. Davora Božinovića te glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, obilježavanju su prisustvovali članovi obitelji poginulih pripadnika, predstavnici Udruge ratnih pripadnika ATJ Lučko ’90 te članovi kolegija ministra i ravnatelja policije.

foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk zahvalio se ministru na kontinuiranom ulaganju u ATJ Lučko te dodao:

“Pratili ste nas kroz sve naše akcije, iz kojih se nikad se nismo vratili kao poraženi. S ogromnim iskustvom, koje smo stekli tijekom Domovinskog rata, prepoznati smo u Europi i svijetu jer smo mi jedina policija koja je prva krenula stvarati svoju domovinu i na tom tragu i danas promoviramo svoju domovinu gdje god jesmo”.


Komentari