TUŽNA VIJEST U 56. godini preminuo istinski heroj Vukovara Boško Vukušić Bole

Foto: Facebook

U subotu, 6. studenog u 56. godini preminuo je Boško Vukušić, jedan od istinskih heroja u obrani Vukovara u kojemu je bio i dva puta ranjen. Rođen je 14. rujna 1966., živio je u Borovu Naselju, a kasnije u Zagrebu. Bio je pripadnik “Žutih mrava”, odreda koji je branio Vukovar. Oni su uz “Pustinjske štakore” činili odrede koji su slani na zadatke u koje se gotovo nitko drugi nije usudio ići.

Tužnu vijest o preranom odlasku na svom je Facebook statusu sinoć podijelio Tomislav Orešković – Tomo, također pripadnik “Žutih mrava”:

“Sve mislim da to nije “otišao” naš Bole. Jednostavno mi to nije prihvatljivo.

Nedugo smo Bole, Mikula i ja išli iz Zagreba na našu Trpinjsku.  Na samom početku je bilo smijeha, auto se zaključao, a ključ naravno u autu. Nazočili smo otkrivanju spomenika poginulim suborcima, podružili se sa Čamcom, Mrđom. Zlatanom, Ćuranom…..

Dogovorili se vidjeti 17.11., jer to radimo unazad nekoliko godina zahvaljujući inicijatoru Zlatanu.

Boško Vukušić Bole, 14.09.1966.-06.11.2021. bio je pripadnik Žutih mrava,  dva puta ranjen.

Svi koji su poznavali Boleta znaju o koliko je hrabar  bio u ratu, te isto tako kako je znao biti uvijek dobro raspoložen i nasmijan te spreman pomoći prije i poslije rata.

Dragi Bole, počivaj u miru Božjem.“

Na objavu su se nanizali komentari koji izražavaju sućut i šok zbog preranog odlaska.

Od Boška Vukušića su se oprostili iz Hrvatskog nogometnog saveza i iz Zagrebačkog nogometnog saveza. U HNS-u je proveo deset godina kao pomoćni sudac na Prvoj HNL (2001./02. – 2010./11.) i pritom odsudio 119 prvenstvenih i 25 kup utakmica. Po završetku aktivne sudačke karijere obnašao je funkciju kontrolora na Drugoj HNL.

Iz Zagrebačkog nogometnog saveza napisali su da je nakon rata bio prvoligaški sudac, delegat na utakmicama mladeži te da je obnašao dužnosti saveznog sudačkog instruktora, kontrolora suđenja na 2. HNL te povjerenika za suđenje mladeži Središta Zagreb, a bio je i član Komisije nogometnih sudaca ZNS-a.

“Hrvatski nogometni savez izražava duboku sućut obitelji Boška Vukušića zbog ovog nenadoknadivog gubitka” objavili su na svojoj internetskoj stranici.

O kakvom se istinskom heroju radi dovoljno govori jedna od njegovih izjava: “…znam da je Marko često znao onako kad smo na odmoru i kad se opuštamo reći mi moramo biti sretni što smo Bogom dana generacija da napravimo tu Hrvatsku, što su nam uopće omogućili i što će povijest pisat o nama i našoj generaciji. A mi smo ga slušali onako umorni, pa kao ajd’ dobro Marko, ali s ovim odmakom, s malo više godina, onda vidiš da to je tako, da moramo kao generacija biti sretni što smo donijeli ovu Hrvatsku.”


Komentari