TUŽNA VIJEST: Na isti dan preminulo dvoje poznatih novinara iz Bjelovara

Foto: Pixabay

Dvoje bivših novinara Večernjeg lista jučer je napustilo svijet, javlja Večernji.hr. Miroslav Martinić i Sanja Zegnal preminuli su 26. siječnja u Bjelovaru.

Martinić je bio rođeni Bjelovarac koji je svoje novinarske početke imao u Bjelovarskom listu i Radio Bjelovaru. Bio je zatim dopisnik Vjesnika, Jutarnjeg lista i Večernjeg lista, a u toj je redakciji dobio i svoj prvi stalni posao. Radio je kasnije i za Radničke novine, a surađivao je i s lokalnim portalima. Osim po svojem novinarskom radu, ostat će zapamćen i po hobiju koji je imao nakon odlaska u mirovinu. Na društvenim je mrežama objavljivao izreske starih članaka iz Večernjeg lista.

Rado je pomagao mladim novinarima, a pisao je i crtice iz života Bjelovara i okolice. Na bolje mjesto otišao je u 76. godini života. Bio je jedno od najpoznatijih imena na lokalnoj medijskoj sceni.

Njegova kolegica Zegnal preminula je istog dana u 58. godini života, nakon kratke i teške bolesti. Iako rođena u Zagrebu, s roditeljima se u djetinjstvu preselila u Bjelovar. Studij novinarstva završila je Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, nakon čega je karijeru započela na lokalnom radiju. Njen glas poznavali su slušatelji Bjelovarskog radija. Pisala je za Večernji list, dok je za Jutarnji list iz Varaždina vodila dopisništvo za čak pet županija.


Komentari