Tukli ga i tjerali da gol kopa vlastiti grob: Policija pripremila klopku poznatom kriminalcu

Ilustracija (Goran Mehkek / CROPIX/Ilustracija)

A. R. (53) ponovno se našao pod radarom policije. Ovoga puta uhićen je zbog sumnje za iznudu u  iznosu od pet tisuća eura, neslužbeno doznaje Jutarnji. Navodno su on i dvojica suradnika jednog muškarca mučili usred šume.

Žrtva je policiji ispričala da su ga uz prijetnju oružjem ugurali u auto i odvezli u jednu šumu u blizini Zagreba te su mu skinuli svu odjeću i dali lopatu kako bi si iskopao grob. Muškarac je policiji ispričao da je gol kopao grob četiri sata, a osumnjičeni su ga zatim tukli. Također su ga tjerali da puže da njihovog auta i da im da telefonske brojeve članova svojih obitelji. U slučaju da im ne preda pet tisuća eura, zaprijetili su mu da će mu ubiti suprugu i “zoljom” gađati kuću.

Muškarac je to sve prijavio policiji koja mu je pripremila kriminalističku klopku. Dok je 53-godišnjak mislio da će ga u jednom restoranu dočekati novac, zaskočila ga je interventna policija i uhitila.

Inače, A.R. je poznat po tome da je bio optužen za krvavu pljačku Fine 2005. godine, a na sudu je pravomoćno oslobođen svih optužbi. U Remetincu je prošle godine proveo šest mjeseci u pritvoru zbog optužbi da je naručio postavljanje eksplozivnih naprava u autu poduzetnika Darija D. No dokazi nisi ubili dovoljni, pa je u lipnju 2021. pušten na slobodu.


Komentari