Tukao ženu, susjedi ga prijavili – sad im prijeti: ‘Tukao sam svoju zaručnicu, ali ju volim. Nemojte se miješati jer neće dobro završiti’

Foto: Wikimedia Commons

Obiteljski nasilnik više puta je prijavljivan zbog nasrtanja na zaručnicu.

Dana 24.1. Petar Zmijanac je priveden zbog obiteljskog nasilja. Naime, on je svoju zaručnicu tukao u parku 101 brigade pred njihovo troje malodobne djece, u Gajnicama. Na navedeni događaj regirao je jedan očevidac koji je opisom situacije u Facebook grupi “Gajnice jučer danas sutra” alarmirao susjede. Gajničani su se digli na noge, pretučenu ženu sklonili na sigurno te nasilnika prijavili policiji koja ga je zatim privela. Petar je tada izjavio da ga je iznerviralo “što je supruga izvela djecu na hladnoću”.

Petar Zmijanac zbog ovog slučaja završio je mjesec dana u istražnom zatvoru Remetinec. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu pritvorio ga je kako ne bi mogao utjecati na svjedoke. Zmijanac je osumnjičen za kazneno djelo povrede djetetovih prava.

>>>NASILNIK IZ GAJNICA: Nećak Vesne Zmijanac pritvoren jer je tukao ženu

Kako nam je tada potvrđeno iz policije nasilniku ovo nije bila prva prijava za obiteljsko nasilje. Podsjetimo, susjedi su tada također tvrdili da svakodnevno viđaju njegovu suprugu, uglavnom s modricama i ogrebotinama po licu. Neki od njih su svjedočili i ranijim zlostavljanjima te su potvrdili da za ovog nasilnika nije neuobičajeno da zaručnicu tuče pred njihovom malodobnom djecom.

Sve javno priznao – “Tučem ju, ali volim svim srcem”

Međutim, Petar je sada osjetio potrebu da svoju stranu priče ispriča u spomenutoj Facebook grupi.

Kako je objasnio susjedima zaručnicu je tukao, no on ju  i voli te ih je zamolio da se više ne miješaju u stvari “za koje ih nije briga”. Također ih je upozorio da “pripaze što govore jer ovo neće dobro završiti”.

“Eto ne znam što bih rekao osim da mi je žao što je uopće došlo do tog da sam tukao svoju zaručnicu. Sve bih dao da se to uopće nije dogodilo jer je to osoba koju ja volim svim srcem i za koju bih dao svoj život. Nemam riječi za sebe, znam da sam gnjus, da sam kreten što sam to napravio… Ali isto tako molim ljude da se ne mješaju u stvari za koje ih nije briga i da prvo krenu od sebe…A i ti neki fakini pod nazivom “vješala” koji se prijete da će kosti polomiti ako se pojavim u Gajnicama neka pripaze što govore.” stoji u ispovijesti Petra Zmijanca.

Screenshot
Screenshot

Susjedi u šoku

Gajničani prema obiteljskom nasilniku nisu osjetili sažaljenje, niti ih je uvjerio da svoju zaručnicu voli. Preporučili su mu da traži stručnu pomoć.

“Ja se samo nadam da zaručnica nije toliko naivna da će past na ovu foru sa postom!!! Sad se ti kao ispričavaš javno i tagiraš ju u svaku tzv. ispriku, ma ko ti puši te fore!  NE NASJEDAJ! A ti odi potraži lječničku pomoć!”, samo je jedan u moru komentara Gajničana.

Drugi su pak izrazili nadu da će njegova “ispovijest” potaknuti nadležne da ga procesuiraju, s obzirom da se to do sad nije dogodilo.

“Ako dotična bitanga ne bude procesuirana i privedena nakon ovog posta i njegovih komentara na isti.. svi koji smo ovdje pisali podržavamo nasilje nad ženama i u obitelji, ako se ništa konkretno ne poduzme, jer ako zajednica ne djeluje protiv toga, kaj se mene tiče sudjelujemo u nasilju isto kao i on!”, izrazio je svoju nadu jedan od Gajničana.

Navedeni post ubrzo je uklonjen iz Facebook grupe.

Kako bi nam razjasnili u kojoj fazi je slučaj višestrukog obiteljskog nasilnika upit smo poslali i Županijskom sudu.

“Sudac istrage našeg suda odredio je istražni zatvor protiv P.Z. 24.1.2017. po prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva, a nakon ispitivanja oštećenice pušten je da se brani sa slobode.” kazao je sudac Krešimir Devčić.

O daljem tijeku istrage upitali smo i Općinsko državno odvjetništvo te čekamo njihov odgovor.

>>>OBJAVA NA ‘FEJSU UZNEMIRALA GAJNIČANE: ‘Netko u parku upravo tuče ženu’


Komentari