TUGA U OBITELJI KRANJČAR Preminuo je Cicin stariji brat, dugo se borio s bolešću

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Brat Zlatka Cice Kranjčara, Damir Kranjčar, preminuo je u 68. godini života. Pola godine prošlo je i od Cicine smrti.

Njegov dvije godine stariji brat dugo je vodio borbu s bolešću, dok je nije izgubio u ustanovi za starije i nemoćne u Adamovcu, piše 24sata.

“Zapustio sam se. Imam kronični bronhitis, a previše, previše pušim. Ali, u ovom trenutku ne mogu si pomoći. Jako me pogodila bratova smrt”, rekao je prije nekoliko mjeseci za Večernji list.

Progovorio je tada i o odnosu s bratom Cicom.

“Naš odnos? Ma super, odličan! Cico je imao onaj provokativni, zaje*antski karakter, ali je kao dečko bio prva liga. Dok sam živio u Zagrebu, nema utakmice na kojoj nisam bio. Zlatko je bio uz mene, tu nemam što drugo reći. Međutim, mi smo tako odgojeni, svaki za sebe, svaki je imao svoj krug prijatelja. Dakle, ako sam ja bio u kakvoj gabuli, nije bilo ono ‘daj buraz, pomaži’ ili obrnuto. Ne. Međutim, meni je bilo krivo kad su mi znali govoriti: ‘Lako je tebi, buraz ti ima love, a ti foliraš’. A ja nikada od brata nisam ništa tražio. Nisam to želio”, govorio je tada.

Damir se u mladosti bavio glazbom, svirao čak i s Rajkom Dujmićem, Vladom Kalemberom, a potom ga je ljubav s Nizozemkom Mary odvela u Utrecht gdje se nekoliko godina u sanatoriju liječio od manične depresije te radio kao čistač, varilac, grafički dizajner.

U Nizozemskoj je surađivao i s Johnnyjem Štulićem. Prije desetak godina amputirana mu je potkoljenica lijeve noge zbog začepljenja krvnih žila. Da je stigao koji dan kasnije ne bi se izvukao, rekao je tada.

Komentari