TUGA I ŽALOST NA ZAGREBAČKIM ULICAMA: Otac je samo grlio kacigu poginulog sina: Iza jednog od preminulih ostalo je troje djece

PIXSELL/ Ilustracija

Sudar na nedjeljno zagrebačko jutro odnijela je dva života. riječ je o biciklistu Vinku Dizdaru, 68-godišnjem odvjetniku iz Novske, te 24-godišnjem motociklistu Matiji Podhraškom iz Zagreba.

Policijska istraga utvrdit će tko je od njih pogriješio i prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Budući da je motocikl nađen 150 metara od Matijina tijela, pretpostavka je da je vozio prebrzo, no policija uz pomoć svjedoka pokušava utvrditi je li biciklist prelazio cestu dok je bilo crveno ili je kroz crveno projurio motociklist.

“Vinko je živio u Zagrebu i svaki je dan putovao 120 kilometara u Novsku na svoje radno mjesto. Bio je iznimno pažljiv vozač, strogo se držao ograničenja. Čak su mu neki zamjerili da presporo vozi automobil”, rekla je za 24sata njegova poznanica.

Osim odvjetničkog posla, kojim se počeo baviti 1998. godine, a prije toga bio je sudac, Vinko Dizdar bio je strastveni sportaš. Nekoć je bio kuglač u Novskoj, potom i poznati nogometni sudac te predsjednik tamošnjega kuglačkoga kluba Slavonija.

Pred njegovim uredom u ponedjeljak su gorjeli lampioni. Na vratima je bila obavijest da ne rade zbog smrtnog slučaja. Kako smo doznali od prijatelja, Vinko Dizdar živio je u Zagrebu s drugom suprugom, prva je preminula prije desetak godina. Iz prvog braka imao je dvoje djece, sina i kćer, a iz drugog braka sina, koji je trenutačno student.

Obitelj je i prijavila policiji njegov nestanak u nedjelju. Krenuo je biciklom do Jarunskog jezera, no satima se nakon toga nije javljao na mobitel. Obitelj se zbog toga obratila policiji i tako je razriješen slučaj, saznalo se tko je nepoznata osoba bez dokumenata koja je poginula u sudaru s motociklistom u nedjelju ujutro.

Lampioni su gorjeli u nedjelju navečer i kraj mjesta sudara na križanju Ulice Hrvatskoga sokola i Zagrebačke avenije.

Obitelj i prijatelji Matije Podhraškog (24) u suzama su ispraćali poginulog motociklista.

Matijina braća su plakala, otac je u očaju grlio kacigu preminulog sina. Okupili su se i prijatelji motociklisti. Na svoj način, bakljama i turirajući, oprostili su se od žrtava strašnog nedjeljnog sudara.

“Ne mogu nikoga kriviti. Krivim samo sebe što ga nisam nazvao da mu oduzmem nekoliko sekundi da se to ne dogodi”, rekao je Igor Podhraški, stariji brat poginulog motorist.

Obitelj je bila sretna i u očekivanju prinove, srednji brat za tjedan dana će dobiti sina, a Matijina smrt ih je šokirala. Posebno su ih pogodili komentari o divljanju motorom. Kažu kako Matija nije bio takav.


Komentari