Trojica se Zagrepčana u Banjavčićevoj nakrali kao nikad: Opljačkali radnike na gradilištu, sve skupa pokrali deset tisuća kuna

Foto: Zagreb.info/Ilustracija

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 34, 26 i 22 godine zbog sumnje da su krali, radili računalne prevare i provaljivali po Medveščaku, odnosno u ulici Ivana Banjavčića.

Sumnja se da je 27. travnja 2021. godine jedan od njih, 26-godišnjak, došao na gradilište u ulici Ivana Banjavčića da bi iz jednog od kontejnera na gradilištu ukrao ruksak i torbicu u kojoj su se nalazile kartice i novac, a onda, zajedno s ostalom dvojicom (34, 22) koji su ga čekali ispred gradilišta, pobjegao.

Osumnjičeni 34-godišnjak je ukradenom karticom na bankomatu u istoj ulici, na križanju Banjavčićeve i Heinzelove, pokušao podići novac, ali nije uspio, pa je njegov ‘kolega’ kradljivac uzeo tu karticu i otišao na drugi bankomat, ali ni tamo nije uspio podignuti gotovinu, nakon što je dvaput utipkao krivi PIN.

Isto se tako sumnja da su 34-godišnjak i 22-godišnjak 5. svibnja ove godine došli na isto gradilište u Banjavčićevoj, ušli u kontejner u kojem je samoposlužni aparat za kavu, obili ga pa pokrali sav novac koji je bio unutra.

Ali, to nije sve, jer su 13. svibnja, sumnja se, 34-godišnjak i 26-godišnjak, biciklima došli do istog gradilišta, da bi tada 26-godišnjak opet provalio u samopouslužni aparat za kavu i ukrao novac, čitače novčanica i žetona. Za to je vrijeme njegov pomoćnik (34) stajao ispred gradilišta i pazio da netko ne bi naišao.

Ukupno su pokrali oko 9600 kuna.


Komentari