Trojica mladića pljačkala taksiste po Zagrebu, ukupna šteta iznosi oko 5800 kn

Pixabay

Kazneno djelo “Teška krađa” počinjeno je u nedjelju 6. siječnja oko 20.20 sati u Zagrebu u Poljičkoj. Žrtva je 35-godišnji taksist kojeg su četiri nepoznatih počinitelja oštetila tako što su prvo naručili taxi prijevoz, a potom kad su došli do traženog odredišta, prilikom plaćanja vožnje, jedan od njih je iz ruke taksisti iz ruke istrgnuo novčanik nakon čega su svi pobjegli.

Nedugo nakon počinjenja krađe, na Savskoj cesti  policijski su službenici uočili mlađe osobe koje se moglo dovesti u svezu s tim kaznenim djelom. Po uočavanju policijskih službenika, dali su se u bijeg, a trojicu su policijski službenici doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici Policijske uprave zagrebačke utvrdili postojanje osnova sumnje da su dva maloljetnika i 20-godišnjak na području zagrebačkih naselja Trnje i Novog Zagreba počinili ukupno šest kaznenih djela „Teške krađe“ na identičan način i to od 30. prosinca 2018. godine do 6. siječnja 2019. godine.

Ukupna šteta pričinjena navedenim kaznenim djelima iznosi oko 5800 kuna.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja svi su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podneseno je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici i Zagrebu.

Zbog sumnje da su neki od osumnjičenika počinili slična kaznena djela na području Zagreba i Velike Gorice, nastavlja se kriminalističko istraživanje.


Komentari