TROJAC OPERIRAO PO SESVETAMA Provaljivali u kuće, stanove i aute, domogli se vrtoglave cifre

Foto: Filip Kos/PIXSELL, Ilustracija

Trojica muškaraca na području Sesveta provaljivali su u kuće, stanove i automobile, a sada im je na kraj stala zagrebačka policija. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu u kojem se 22-godišnjaka, 31-godišnjaka i 25-godišnjaka sumnjiči da su počinili više teških krađa.

Provalio u šest domova i četiri auta

U kolovozu prošle godine, 22-godišnjak je u Ulici Janka Polića provalio u auto te ukrao mobitel. S krađama je nastavio i nekoliko tjedana kasnije. Sumnjiči ga se da je sa zasad nepoznatom osobom, u čak šest navrata provalio u stanove i kuće u različitim dijelovima grada, a sve kako bi došli do novca i nakita.

No nije stao na tome, pa je, zajedno s nepoznatom osobom, provalio u dva auta iz kojih su ukradeni novac i mobitel. No, u jednoj provali i nisu bili tako uspješni. U listopadu u Plitvičkoj ulici dvojac je provalio u još jedan auto, no nisu se domogli plijena te su pobjegli.
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 119 tisuća kuna.

Preostala dvojica osumnjičenih, 31-godišnjak i 25-godišnjak terete se za krađu novčanika iz kuće u Ulici Ljubičica. Krađu je “odradio” 31-godišnji muškarac zajedno s partnerom u zločinu, a 25-godišnjak je koristio karticu iz novčanika te je putem interneta obavio ukupno 15 novčanih transakcija. Time su vlasnika kartice oštetili za osam tisuća kuna.

Komentari