Trebao je znati, ali lakomisleno je mislio da ga neće ozlijediti: Sliško dobio presudu za tučnjavu s Petračem

Ronald Gorsic / Davor Pongracic / CROPIX

Za sukob ispred Hotela Esplanade 2019. Vjeku Sliški nepravomoćno je presuđeno šest mjeseci zatvora uz dvogodišnji rok kušnje, javlja Jutarnji list. U presudi je dodano još i plaćanje vještačenja (2390 kuna vještačenja), kao i plaćanje paušala (2000 kuna) i odvjetnika Hrvoja Petrača. Sliško se na izricanju presude nije pojavio, no tamo je bio njegov odvjetnik, Ivo Farčić.

Podsjetimo, Vjeko Sliško, inače sin Marka Sliška, nećak Vjeke Sliška (oboje ubijenih), teško je ozlijedio poduzetnika Hrvoja Petrača prije dvije godine.

U obrazloženju presude, sutkinja zagrebačkog Općinskoga kaznenog suda Jasna Rađenović, rekal je prilikom izricanja presude kako je Sliško bio svjestan da s najmanje pet udaraca može ozlijediti Petrača, ali kako je “lakosmisleno smatrao da se to neće dogoditi”. Odnosno, teške ozljede je počinio iz nehaja.

U slučaju opozivanja uvjetne osude, u kaznu bi se uračunalo i vrijeme u pritvoru (od 14. listopada do 14. studenoga 2019. godine), a Slišku su ukinute i mjere opreza zabrane približavanja i kontaktiranja s Petračem. Policija je potvrdila, nastavlja Jutarnji, kako je Sliško poštivao te mjere dok su bile na snazi.

Inače, Sliško je u svojoj obrani izražio žaljenje zbog cijelog incidenta, a i Petrač je povukao svoj prijedlog za kaznenim progonom. U skladu s tim, tužiteljstvo je povuklo optužbe protiv Sliška za prijetnje smrću, te ga teretile samo za nanošenje teške tjelesne ozljede i bezuvjetnu kaznu zatvora.

No, na kraju, sve je završilo uvjetnom osudom.


Komentari