TRANSVESTIT PREVARANT: Poznanicima krao kartice pa potrošio tisuće u zagrebačkim trgovinama

Provjereno

Tito je prvo prijetio novinarki, a onda su na vidjelo izašla nebrojena kaznena djela.

Transvestit i prevarant Tito Gubić, javnosti poznatiji kao Ivana Zdravka Josipa Radoš u zatvoru se nalazi već četiri mjeseca i neprestano se žali na uvjete. Bez obzira na to na suđenje na Općinskom sudu u Zagrebu došao je dotjeran. Tamo se protiv njega vodi još jedan postupak.

Krao, varao i prijetio

U prvom procesu koji se vodio protiv njega, sudilo mu se zbog prijetnji novinarki Nove TV, tada je nepravomoćno osuđen na deset mjeseci zatvora. Iza rešetaka Gubić čeka i završetak postupka u kojem ga se tereti za krađu vjenčanica iz salona u središtu Zagreba, te zbog “računalne prijevare”. Naime, radi se o krađi i neovlaštenom korištenju tuđe kreditne kartice.

Sumnjiči ga se da je 30. i 31. siječnja 2015. godine zlorabio karticu 48-godišnjaka kojeg je opljačkao tijekom vožnje. Tito mu je uzeo dvije VISA Electron kartice, te American Expres karticu koje je kasnije “peglao” u trgovinama u Zagrebu.


Potrošio tisuće kuna, snimile ga i kamere

Osumnjičeni je prvo “poharao” Konzum na Kozjaku u kojem je četiri puta platio ukradenim karticama, zatim se uputio u trgovinu Tommy u Štriginoj ulici, ukupno je spiskao 6 tisuća kuna. To mu, izgleda, nije bilo dovoljno, karticu je nastavio koristiti u trgovini Infostar informatika u Heinzlovoj ulici. Tamo je njegov račun iznosio 7 tisuća kuna, ali kartica mu je odbije jer je prekoračio dnevni limit.

Tada se ipak oslučio na nešto jeftini što još uvijek ulazi u granice imita. Ušao je u trgovinu Amadeus na Kvatriću i tamo si izabrao robe u vrijednosti 1201 kunu. Tada, je pak, prodavačici stigla obavijest o ukradenoj kartici 48-godišnjaka, pa ju je ona Gubiću i oduzela

Prevarant negira da je kriv za krađu i zlouporabu kartica iako se u sudskom spisu nalaze snimke nadzornih kamera iz trgovina na kojima se vidi da kupuje ukradenim karticama. U nastavku suđnjea dublje će se istražiti njegov odnos s opljačkanim 48-godišnjakom, piše Net.hr.

Komentari