TRAGIČNO JUTRO! U Sesvetama vlak naletio na muškarca, nakon udara je preminuo

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Jutros oko 5.10 sati na području Sesveta u zoni pružnog prijelaza Sesvetska Selnica došlo je do naleta vlaka na zasad nepoznatu mušku osobu koja je smrtno stradala. Kriminalističko istraživanje u tijeku.

Ovo je samo jedan u nizu smrtnih slučajeva na željezničkim prugama. HŽ Infrastruktura zbog toga već godinama provodi akciju “Vlak je uvijek brži” u sklopu koje upozorava na opasnosti prilikom prijalaza preko željezničke pruge.

Svrha međunarodne kampanje i ove akcije HŽ Infrastrukture jest edukacija sudionika u prometu o potrebi poštovanja prometnih pravila i smanjivanju nesreća na željezničko-cestovnim prijelazima.

S obzirom na to da svjetski podaci ukazuju na to da su u 95 posto slučajeva uzroci takvih nesreća nesmotrenost i nepoštivanje prometnih pravila i prometne signalizacije sudionika u prometu (vozača osobnih vozila, motociklista, biciklista, pješaka prilikom prelaženja željezničke pruge), sudjelovanjem u kampanji i akcijom „Vlak je uvijek brži“ namjera je promijeniti pogrešnu percepciju da su nesreće na željezničko-cestovnim prijelazima problem samo željeznice.


Komentari