TRAGEDIJA U IVANCU Jurica i Ivana bili su uzorni policajci, a čini se kako u događaju ‘nije sudjelovala treća osoba’

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Jučerašnja tragedija u Ivancu nezapamćena je u povijesti Policijske uprave varaždinske. Jurica B. (30) iz Lepoglave ubio je Ivanu B. (45) iz Bednje hicem iz pištolja, da bi potom i presudio sebi. Inače, Jurica koji je radio kao interventni policajac i Ivana koja je radila u graničnoj policiji bili su u vezi, a još uvijek nije poznato je li ubojstvo i samoubojstvo izvršeno službenim oružjem.

Riječ je o aktivnim policajcima, prenosi Jutarnji, a kako kaže Predrag Benčić načelnik Policijske uprave varaždinske riječ je o slučaju koji je sve šokirao.

“Ovo je događaj koji u povijesti Policijske uprave varaždinske nije bio zabilježen i sve nas je šokirao, sve radne kolege. Takav događaj se ne pamti na području naše uprave. Uz stalnu edukaciju policijskih službenika koje provodimo i liječničke preglede, dogodilo se ono što smo najmanje htjeli”, rekao je.

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Njihovi kolege šokirani su viješću jer su oboje bili uzorni policajci, a nitko nije znao da među njima ima problema.

Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice rekao je kako ne može potvrditi neslužbene informacije u tragediji u Ivancu i da će okolnosti utvrđivati tijekom postupka.

U ovoj fazi postupka ne možemo i ne smijemo ništa isključivati. Međutim zasad prema podacima koje smo prikupili očevidom, nije vjerojatno da je u događaju sudjelovala treća osoba – dodao je.


Komentari