TRAGEDIJA SE MOGLA SPRIJEČITI? Ovo je stravična jama koja je progutala živote dvoje djece (FOTO)

TRAGEDIJA SE MOGLA SPRIJEČITI? Ovo je stravična jama koja je progutala živote dvoje djece (FOTO)
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždinska policija i Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu još uvijek rade na utvrđivanju svih okolnosti jučerašnje tragedije u Donjem Vratnu.

Jučer su u mjestu Donje Vratno pokraj Varaždina tragično poginula dvojica dječaka, od dvije i tri godine. Oni su tijekom igre upali u jamu napunjenu vodom i u njoj se utopili. Radi se o dvojici bratića, a samo dan nakon tragedija mještani se pitaju je li se ova tragična nesreća ikako mogla spriječiti. 

Predstavnik Roma u Gronjem i Donjem Vratnu Euard Oršuš tvrdi kako nisu realne optužbe kako je Općina Petrijanec direktno odgovorna za tragediju jer nije propisno zaštitila jamu nakon izvedenih radova.

donje vratno tragedija jama
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

“Općina je izvodila radove na otkopavanju dva šahta i postavljanju cijevi. Voda je cijevima trebala otjecati u jamu u kojoj je prije bilo smetlište. Radnici su sve zatrpali po dovršetku radova, no mještani su unatoč tome u jamu nastavili dovoziti otpad. Otpad je na neki način sakrio tu vodu tako da su svi pretpostavljali da je jama, inače dubine oko 1,5 metra, puna smeća. Štoviše, osobno sam s još nekim mještanima prije nekoliko dana ispumpao jamu, no ona se ponovno napunila vodom. Nažalost, nije bila zaštićena ogradom ili nečime drugim i sada se dogodila tragedija” rekao je Oršuš za Varaždinske vijesti. 

>>>OTKRIVENI STRAVIČNI DETALJI NESREĆE: Dvoje djece utopilo se zbog roditeljskog nemara


 

Komentari

loading...