TRAGEDIJA POLJSKOG AUTOBUSA: Vozač je pronađen vezan pojasom, traje identifikacija 11 preminulih

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Poljski portal Wp uspostavio je kontakt s tri obitelji hodočasnika koji su trebali biti u autobusu koji je u Hrvatskoj sletio s autoceste pri čemu je poginulo 12 osoba. Kažu kako još nemaju informacije o svojim najmilijima.

Nakon nesreće poljskog autobusa na hrvatskoj autocesti Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu pokrenulo je posebnu telefonsku liniju za obitelji stradalih koje žele dobiti informacije o svojim najmilijima.

“Jučer cijelo vrijeme nije bilo nikakvih informacija na dežurnoj liniji. Danas je ne mogu dobiti. Iz ministarstva poručuju da svi već znaju što je s rodbinom, a mi još ne znamo”, rekla je Wp jedna od osoba.

Kažu kako pokušavaju dobiti vladinu telefonsku liniju, ali je ona stalno zauzeta. Kada linija napokon zvoni, nitko se ne javlja.

“Djelatnici konzulata trenutno provode brojne aktivnosti u Zagrebu i okolici. Svakako se javljaju na telefon kad god mogu”, rekao je Lukasz Jasina, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova. Dodao je da linija za pomoć radi te da poteškoće s telefoniranjem nisu uzrokovane npr. tehničkim problemima.

Glasnogovornik glavnog policijskog zapovjednika rekao je u nedjelju popodne da su svi preživjeli u nesreći identificirani. U priopćenju se ne navodi znaju li sve obitelji hodočasnika koji su putovali u Međugorje što se dogodilo njihovoj rodbini i u kakvom su stanju.

“U subotu su identificirane praktički sve žive osobe, a danas je jako težak dan jer će danas biti službena identifikacija onih koji nisu preživjeli. Moglo bi se reći da to vrijedi za ovih jedanaest tijela jer je vozač identificiran. Budući da je bio zaglavljen za volanom vezanog sigurnosnog pojasa, nije bilo sumnje u njegov identitet”, rekao je Mariusz Ciarka, glasnogovornik Inspektorata policije KGP-a, prenosi Index.


Komentari