TRAGEDIJA NA USKRS Naglo je skrenula u traku za zaustavljanje i zabila se u auto: Vozač je poginuo, a suvozačica ima teške ozljede

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija

Policijska uprava zagrebačka objavila je detalje tragedije koja se jučer poslijepodne dogodila na autocesti A1 u smjeru Zagreba.

“Jučer, 17. travnja oko 13.45 sati, 25-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Audi krapinskih registarskih oznaka desnom prometnom trakom istočnog kolnika autoceste A 1 u smjeru Zagreba. Dolaskom do 4. km plus oko 500 m nije se kretala sredinom obilježene prometne trake već je skrenula u desno, u prometnu traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi pri čemu je naletjela na stražnji lijevi dio zaustavljenog osobnog automobila marke Mazda bjelovarskih registarskih oznaka za čijim se upravljačem u prometnoj traci za zaustavljanje nalazio 48-godišnjak. Prilikom naleta, vozilo je odbačeno u desno, nakon čega je naletjelo na zaštitnu ogradu s istočne strane kolnika, da bi potom bilo odbačeno u smjeru sjeverozapada te u bočnom zanošenju nastavilo nekontrolirano kretanje u smjeru sjeveroistoka, da bi ponovo stražnjim djelom naletjelo na zaštitnu ogradu s istočne strane kolnika”, navodi policija detalje nesreće.

“U prometnoj nesreći 48-godišnji vozač smrtno je stradao, dok je 52-godišnja putnica iz njegovog vozila teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice”, objavili su iz policije.

Navode i da su vozačica osobnog automobila marke Audi te 30-godišnji putnik iz njenog vozila lakše su ozlijeđeni, a liječnička pomoć pružena im je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Komentari