Tragedija na Jarunskoj dobila je pravosudni nastavak: Za Petrinu smrt optužena su dvojica mladića

Foto: Zagreb.info

Gotovo godinu dana je prošlo otkako je studentica Petra Jerković poginula na Jarunskoj cesti prelazeći zebru.  Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv dvojice mladih vozača koji su prekršili prometne propise i tako doprinijeli tragediji koja je zgrozila cijeli grad.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Podsjetimo, studentica Petra Jerković poginula je 26. lipnja 2021. godine u 00:36 kada je na Jarunskoj cesti kod SD Stjepan Radić prelazila zebru. Stradala je kad je na nju prednjim kotačem naletio vozač motocikla, a od siline udarca na mjestu je preminula.

Foto: Zaklada Petrin korak

No, kako tereti Općinsko državno odvjetništvo, nije samo vozač motocikla kriv za nesreću. Naime, prvookrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je vozio motocikl južnim kolnikom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka pri čemu se pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom kojom ne ugrožava pješake. Također, tereti ga se da je i motocikom prešao preko isprekidane crte na sjevernu kolničku traku namijenjenu za suprotan smjer vožnje, te je pretjecao osobni automobil kojim je upravljao drugookrivljeni 21-godišnjak, te još jedno vozilo, koji su stali pred zebrom.

Drugookrivljenog mladog vozača terete da je u trenutku kada ga je motocikl pretjecao svojim automobilom počeo zaobilaziti zaustavljeno vozilo ispred sebe, a to je činio bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Epilog loših procjena i nesavjesne vožnje bio je takav da se vozač motocikla počeo kretati bliže sjevernom rubu kolnika zbog čega je i prednjim kotačem udario u Petru koja je na mjestu preminula, priopćeno je iz zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.

Komentari