TRAGEDIJA NA A1: U stravičnoj nesreći poginuli sin i kći Olgice Spevec

Marko Prpic/PIXSELL

Filip Spevec (32) vozio je automobil kada je nakon tunela Mala Kapela izgubio kontrolu i sletio s ceste. Navodno je bio veliki ljubitelj automobilskih utrka.

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 14:30 sati  na autocesti A1 u smjeru Zagreba život su izgubile dvije mlađe osobe. Riječ je o sinu i kćeri Olgice Spevec, bivše dugogodišnje direktorice Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Filip (32) i Hana (28) u Mercedesu zagrebačkih registarskih oznaka naglo su sletjeli s kolnika, najvjerojatnije zbog jakog pljuska i skliske ceste. U trenutku nesreće autom je upravljao brat Filip koji je bio veliki ljubitelj automobila i automobilskih utrka. Je li nesreću uzrokovala neprilagođena brzina ili samo trenutak nepažnje, tek se mora utvrditi.

Kobni zavoj na kojem su u utorak stradali Filip i Hana već je ranije odnio nekoliko života, a nadležni razmatraju da se na tom dijelu ceste produži zaštitna ograda i zatrpa kobni jarak. Stručnjaci kažu i da je moguće da je u pitanju aqua planing, pojam koji objašnjava pojavu kada zbog velike brzine i vode na kolniku gume gube kontakt s kolnikom, piše Večernji.

Komentari