Tragedija koja je Samobor zavila u crno: ‘Najveća joj je kazna što ubojstvo mora nositi na savjesti’

Zagreb.info

Nakon tragedije u kojoj je život izgubio 6-godišnji dječak kad je na njega svojim Smartom naletjela 74-godišnja Štefanija Lindić, Samobor je zavijen u crno.

Majka dječaka u javnosti nije izustila ni riječi. Pojavila se tek na početku suđenja koje je svoj epilog dobilo neki dan, kad je Štefanija Lindić osuđena na četiri godine zatvora. Tada je 74-godišnjakinja kleknula pred majku nesretnog dječaka i tražila je oprost, a u jednom trenutku pokušala ju je primiti i za ruku, no majka izašla iz sudnice, piše Večernji.

Većina Samoboraca nerado govori o slučaju koji se dogodio 18. studenog 2017. u predvečernjim satima.

Lindiće svi dobro poznaju, pogotovo stoga što sin gospođe Štefanije drži kafić u samom središtu Samobora. Nesreća je to o kojoj baš svatko ima nekoliko različitih razmišljanja, ovisno o kutu gledanja.

“Gledajući iz perspektive majke, rekla bih da je četiri godine i premalo. No opet, svakom se vozaču takva nesreća može dogoditi. To je odgovornost koje pojedinci nisu svjesni kad sjedaju za volan. Ali mislim da gospođu Štefaniju, s obzirom na njezine godine, ne bi smjeli slati u zatvor, ima i drugih načina kazne. Njoj je najveća kazna što ubojstvo nosi na savjesti”, kazala je jedna majka za Večernji.

“Odlučili smo dodatno pojačati mjere opreza na tom mjestu pa smo pješački prijelaz uzdigli kako bi se još više smanjila brzina, koja je ograničena na 30 km/h u i oko zone trga. To je novost u odnosu na vrijeme prije nesreće, kad se 30 na sat smjelo voziti samo uz trg, a okolnim ulicama 50”, kažu iz Grada Samobora.


Komentari