TOTALNI KAOS U SESVETAMA: Policija tužila mladića jer je urlao dok su ga privodili: ‘Boli me, jao, boli’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija

Neka suđenja su doista bizarna, a slučaj Vedrana (22), rođenog Bjelovarčana, spada upravo u tu skupinu. Naime, protiv mladića je tužbu podigla zagrebačka policija zbog “scene” koja se odigrala u Dubravi dok su ga privodili.

Službenici PU zagrebačke Vedrana su u kolovozu prošle godine uhitili u u Dubečkoj ulici u Zagrebu, zbog sumnje da je upravo u to vrijeme, oko 22 sata, počinio razbojništvo.

No, Vedranu nije pasalo kako ga policija tretira pa se prilikom uhićenja na sav glas derao: “Boli me, boli me“, prenosi Danica.

U optužnom prijedlogu stoji kako je pritom “vrištao proizvodeći neartikulirane glasove, pa je tako na naročito drzak način remetio javni red i mir”.

No, sud je Vedrana na koncu oslobodio.

Optužbe da je vikao ‘boli me’ i pritom neartikulirano vrištao, smatra sud, “mogu se podvesti pod prethodno navedeno stanje u kojem se okrivljenik tada nalazio”.

“Pritom je moguće da je navedene zgode trpio neki oblik boli, zbog kojeg se ponašao na navedeni način, a tužitelj u optužbi nije naveo razloge kojima bi opisano ponašanje okrivljenika objektivno bilo nedozvoljeno.

Osim toga, iz opisa prekršaja ne proizlaze bitna obilježja djela za koje se tereti, s obzirom u optužbi nije navedeno na koji je to način ponašanje okrivljenika predmetne zgode vrijeđalo građane ili narušavalo njihov mir.

U optužbi nije obrazloženo ni zašto bi ponašanje okrivljenika tada na javnom mjestu bilo naročito drsko i nepristojno”, zaključuje prekršajna sutkinja u Zagrebu.

 


Komentari