TORBA PUNA IZNENAĐENJA! Prolaznik nije ni slutio na što će naići tijekom šetnje

Foto: Pixabay (ilustracija)

Šetajući cestom, anonimni građanin je naišao na torbu ostavljenu nasred ceste.

Teško je predvidjeti što je očekivao naći unutra, ali sigurno ne ručnu strojnicu, četiri ručne bombe i 350 komada streljiva.

Međutim, upravo je na to naišao te pozvao policiju koja je brzo pphranila pronađeno oružje sve do njenog uništenja.

“Ovim putem napominjemo kako se radi o opasnosti za sve te ovim putem pozivamo građane da nigdje na vidljivo mjesto ne ostavljaju oružje koje posjeduju, pronađu prilikom čišćenja ili na njega naiđu kao i da vrate oružje koje nelegalno posjeduju”, poručili su Policijske uprave šibensko-kninske čiju nadležnost je dopao pronalazak ovog oružja.

Kao i obično, policija je podsjetila na svoju kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ u kojoj građani imaju priliku dobrovoljno vratiti oružje koje posjeduju te neće imati sankcija.

“Napominjemo da oružje ili eksplozivna sredstva ne dirate sami već će to učiniti naši policijski službenici-pirotehničari koji su osposobljeni za rukovanje”, rekli su iz policije.

Inače, koliko skladištenje oružja od strane građana može biti opasno, pokazalo se ranije u ožujku na Pešćenici, prilikom ekplozije, a potom i požara garaže s ilegalnim oružjem gdje su vatrogasci i pirotehničari morali iznimno oprezno reagirati.

PIROTEHNIČARI NA TERENU, ČULA SE EKSPLOZIJA! Gorjela garaža u Zagrebu, vlasnik upozorio na eksploziv

Kako je Zagreb.info ranije pisao, vlasnik spomenute garaže je trenutno u zatvoru.


Komentari