‘TO STALNO ČINE STARIJIM ŽENAMA!’ Zagrepčani opisuju kako su opljačkani nasred ulice: ‘Krade se da je to strašno’

Ilustracija (Damir Krajac / CROPIX)

Na Peščenici je u petak oko 18.20 sati opljačkana 70-godišnja žena. Kako smo ranije pisali, nepoznati joj je lopov u Dugoselskoj ulici istrgnuo joj nakit koji je nosila oko vrata.

U komentarima ispod članka zabrinuti građani predlažu da na ulici bude više policije. “Ja sam generacija koja pamti i sigurnija vremena kada se takvi slučajevi nisu događali, ali na svakom koraku se naišlo na policajce pješake”, napisao je Juraj.

Blaženka je opisala što se njoj dogodilo. “Isto to sam doživjela prije par godina u Trnju ispred ulaznih vrata u dvorište, još i udarac u grudni koš. Lopov na biciklu s kapuljačom na glavi. Nisam se snašla da ga pogledam u facu”, opisala je žena.

Spriječila napad

Katica je opisala kako je spriječila napad. “Mene je sreo jedan na biciklu u parku kod Općine. Primijetila sam da gleda u moj zlatni lančić.. okrenem se i on okreće bicikl te krene za mnom… kako sam primijetila da se vraća stala sam okrenula se prema njemu…kad mi se približio gledala sam mu u oči i rukama držala lančić. Vidio je da sam ga pročitala isplazio mi jezik i produžio dalje. Više ne nosim ništa od zlata”, kaže Katica.

Gordana upozorava da se to stalno događa na Peščenici. “Pa to stalno čine starijim ženama u parku kod Doma za starije Peščenica. Zar stvarno policija ne može ništa?”, pita se. Jasna joj je odgovorila da je tamo napadnuta i njena mama. “Upravo tamo su i mojoj mami istrgnuti zlatni lančić prije nekoliko godina. Zvali policiju, ali nikad nikakvih povratnih informacija”, kazala je Jasna.

U Dubravi više puta

“Bilo je toga i u Dubravi više puta”, upozorava Danica, a Maruška nam je opisala svoj slučaj. “I ja sam doživjela, dva klipana su mi oteli novčanik iz ruke i pobjegli. Novca nije bilo jer sam ga potrošila, ali je bio ključ od kuće i osobna. Osobnu morala vaditi novu i promijeniti bravu. Takav šok sam doživjela, tako da sam mjesecima torbu, vrećicu ili štogod, stezala čvrsto rukama, dok me nije prošao taj osjećaj”, prisjetila se.

Svoje iskustvo podijelila je i Francika. “Bilo je to i na Kustošiji. Meni su otkinuli s vrata tri kuće od moje. I nikad ih nisu našli”, kaže. I Sunita je opisala svoj slučaj. “Isto doživjela prije par godina u 9 ujutro na Srednjacima”.

Mladen je ogorčen. “Ma neee… Zagreb je siguran grad…… Bil nekad prije 90-tih… Krade se da je to strašno, lete bankomati u zrak više nego golubovi, ljudi nestaju, bitno da na vijestima imaju samo 3 teme koje razvlače ko žvakaće….. Dno dna smo”, smatra Mladen.


Komentari