Tko je ubojica sa Savice? Majku je zaklao prije šest godina, a onda bratu napravio večeru!

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Cijelu Hrvatsku danas je potreslo stravično ubojstvo i samoubojstvo na zagrebačkoj Savici.

Brat je ubio brata u stanu, potom u dvorištu zgrade presudio i sebi, a ubrzo su se doznali mučni detalji.

Prije šest godina, brat(42) koji je danas ubio brata(44), a potom presudio i sebi, prije šest godina ubio je vlastitu majku ubadavši ju nožem do smrti, no tu šokantni detalji tek počinju.

Ekonomistu Miroslavu G. (42) zvanom Džeri njegova majka Jasna (64) jednostavno je išla na živce. U popodnevnim satima 5. veljače 2014. godine uzeo je kuhinjski nož oštrice 21 cm i šetao po stanu za njom. Ušavši za njom u spavaću sobu, u leđa joj je šest puta zario nož. Nastavio ju je bosti i po prsima, potom je pala na pod. Ukupno 16 uboda od kojih je jedan bio i u srčanu vreću, pisao je tada Jutarnji.

Mučki zločin uz bračni krevet dogodio se u njihovu stanu na zagrebačkoj Savici. Mamu je ostavio u lokvi krvi. Kariranom dekom joj je prekrio glavu, a dio tijela jaknom. Uzeo je bijeli ručnik i krenuo brisati krv. Spustio je rolete, zatvorio vrata sobe i otišao uništiti druge dokaze. Zakrvavljenu majicu stavio je u kupaonicu, a u sudoperu je oprao nož. Ubrzo je na vrata pozvonio brat koji ne živi s njima. Slagao mu je da je majka izašla s prijateljicama i pripremio večeru. Večerali su i razišli se.

“Dragi brate. Ukoliko čitaš ovo, onda znaš da se desilo ono najgore. Ubio sam mamu, a onda i sebe, makar nisam želio da do ovoga dođe…” – napisao je rastrojeni Miroslav bratu nekoliko sati nakon zajedničke večere. Zatim je popio nekoliko Normabela i sjeo na krevet. Nožem si je rezao podlaktice na obje ruke.

Njegova teta pokušavala je doći do nesretne žene, no tada se javio ubojica koji je kazao kako majka spava jer se napila.

Jutro poslije oko 9.30 sati uslijedio je šok u Ruždjakovoj ulici. Danko, bratić, teta i susjeda došli su ponovno u stan i otkrili istinu.

– Buraz, što se dogodilo? Tko je to napravio? – ispitivao je u potpunom šoku Miroslavov brat. U jednom trenu nož je pao na pod između Miroslavovih nogu.

– Dok mi je Miro kuhao večeru, pokušavao sam s njim razgovarati o skladištu firme koju je naslijedio od pokojnog oca. Bio je miran i samo odgovarao ‘da, da’. Nisam stekao dojam da su on i majka imali loš odnos. Majka mi je govorila da je moj brat jako pažljiv prema njoj – opisao je brat.

Nakon ubojstva nagodio za kaznu od šest godina zatvora jer je bio smanjeno ubrojiv.


Komentari