TJERAO JU DA PROSI Epilog mučne priče o ženi u invalidskim kolicima: Kazneno je prijavljen njen muž i to zbog – trgovine ljudima

Foto: Provjereno

Policija je podigla kaznenu prijavu protiv 74-godišnjaka zbog trgovine ljudima jer je u od neutvrđenog razdoblja pa sve do 13. svibnja, iskorištavanjem iskorištavanjem teškog zdravstvenog stanja te uporabom odnosa ovisnosti i nadzorom nad 75-godišnjom članicom obitelji, prisilo je da prosi na području grada Zagreba.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu”, navodi PU zagrebačka, a prenosi Dnevnik.hr. 

Riječ je o dakako o potresnoj priči sa zagrebačkog Kvatrića koju je emitirala TV emisija Provjereno, a čiji su novinari danima pratili čovjeka koji ženu u kolicima dovodi u središte grada da prosi, da bi joj uzeo sav novac.

Na pitanje novinara Provjernog zašto ženi uzima novac, muškarac je odgovorio da mu je to žena i da ju ne iskorištava te da joj novac uzima jer bi joj ga inače drugi uzeli.

Iz policije su priopćili žda je 74-godišnjak ženu dovozio uglavnom sredstvima javnog prijevoza najčešće na Trg u centru grada ili u neposrednoj blizini. Nakon toga slabo pokretnu ženu je ostavljao u invalidskim kolicima kojima se 75-godišnjakinja zbog narušenog zdravlja i teške pokretljivosti koristi. Nesretnoj ženi je pomogao Centar za socijalnu skrb.

Komentari