Tibor Novak osuđen na tri godine zatvore jer je godinama majčin leš držao u stanu

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Tijelo Adele Novak pronađeno četiri godine nakon smrti.

Tibor Novak (59) nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora jer je od 2012. godine, sve do 20. studenog 2016. godine u stanu čuvao leš pokojne majke Adele Novak. Općinski sud u Zagrebu odredio je i da mora platiti 8.600 kuna sudskih troškova, piše Index.

U svom iskazu Tibor je kazao da je nakon noći provedene kod prijatelja, ujutro u stanu pronašao beživotno majčino tijelo, te da se preplašio, a novaca za pogreb nije imao.

“Razmišljao sam što da napravim, a vrijeme je prolazilo. Prvo dan, pa nekoliko dana, pa dva tjedna. Tijelo sam u spavaćoj sobi prekrio plahtom. Kako je vrijeme odmicalo, sve mi je blesavije bilo da prijavim njezinu smrt, bojao sam se kako ću policiji objasniti da nisam odmah prijavio”, ispričao je tada.

Susjedi su se u nekoliko navrata raspitivali o njegovoj majci, ali kazao im je da je umrla i da je pokopana u obiteljskoj grobnici. Njegova priča pala je u vodu kada su u HZZO-u shvatili da doznake za ljekove nisu valjane, tada je, kako bi se izvukao, krivotvorio smrtovnicu.

Nakon četiri godine u zaključanoj sobi, od Adele je ostao samo polumumificirani kostur, a Tibor je sve priznao.

>>> Morbidno priznanje: ‘Istina je, četiri godine u stanu sam držao majčin leš’

>>> NOVI STRAVIČNI DETALJI: Uselio s djevojkom u stan u kojem je čuvao majčin leš


Komentari