Tibor je četiri godine živio s mrtvom majkom: Zatvorenici ga silovali i brutalno pretukli

Prema saznanjima brojnih medija riječ je o seksualnom i fizičkom iživljavanju nad Tiborom Novakom (60).

Novaku se trenutno sudi jer je četiri godine živo s mrtvom majkom u stanu u Zagrebu.

 

Kostur njegove majke  lani je u studenom pronašla policija – bio je prekriven plahtama u zaključanoj sobi  u Brozovoj ulici, a nedugo nakon toga otkriveno otkriveno je kako je žena preminula još 2012. godine.

Adela je imala 88 godina kada je preminula, a sin je njen leš sve ove godine uspješno skrivao. Ipak u nekoliko slučajeva probudio je sumnje kod susjeda a potom je policija razotkrila slučaj.

>>>HOROR U ZAGREBU: Četiri godine majčin leš držao u stanu

Sumnjaju da je majka preminula u teškim mukama.  Na teret mu se stavlja kazneno djelo ostavljanja bliske osobe u teškom položaju te mu prijeti kazna zatvora do tri godine. Osim toga, osumnjičen je i za kazneno djelo povrede mira pokojnika te mu prijeti kazna do dvije godine zatvora. Na popisu je i teće kazneno djelo, ono krivotvorenja isprava, za što mu prijeti kazna zatvora od pet godina.

Zlostavljali ga zatvorski cimeri

Novak se u prosincu prošle godine žalio pravosudnim policajcima da ga zlostavljaju četvorica zatvorenika s kojima je djelio ćeliju.

Pregledan je u zatvorskoj bolnici, a nakon toga i na Rebru zbog sumnje u teške ozljede. Zatim je premješten iz te pritvorske ćelije u drugu, a odvjetništvo je otvorilo istragu.

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 28-godišnjak točno neutvrđenog dana tijekom prosinca 2016. u prostorijama zatvora drugog istražnog zatvorenika nasilno odvukao u prostoriju toaleta i uz primjenu tjelesne snage ga silovao.

Nadalje sumnja se da su prvookrivljeni (28), drugookrivljeni (24) i trećeokrivljeni (44) u točno neutvrđeno vrijeme tijekom prosinca 2016. u prostorijama zatvora; nakon što su saznali stvarni razlog određivanja istražnog zatvora jednom istražnom zatvoreniku koji je bio s njima u sobi; započeli s konstantnim vrijeđanjem ga, a trećeokrivljenik je nagovarao prvu dvojicu okrivljenika da ga izudaraju.

 

Novak je prilikom napada zadobio više udaraca zatvorenom šakom u predjelu glave, leđa i rebara, navodi DORH.

Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor protiv 28-godišnjeg hrvatskog državljanina i 24-godišnjeg hrvatskog državljanina, dok se osumnjičeni 44-godišnji hrvatski državljanin već odlukom suda nalazi u istražnom zatvoru.

 


Komentari