TETAK IZ PAKLA I OTAC SEDMERO DJECE: Seksualno zlostavljao djevojčicu (9) s mentalnim teškoćama o kojoj je skrbio

pexels

Tetak iz pakla pravomoćno je osuđen na osam godina zatvora zbog teškog kazneno djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanje djeteta, i to s mentalnim poteškoćama. Vrhovni je sud potvrdio presudu Županijskog suda u Osijeku.

Iza rešetaka će, pak, provesti ukupno osam godina i četiri mjeseca, što je jedinstvena kazna nakon što mu je opozvana ranija uvjetna osuda.

Naime, on je 2015. zbog krađe osuđen na sedam mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine. Dok je bio pod kušnjom, zlostavljao je tada 9-godišnjakinju.

Optuženik je osuđen zbog spolnog odnošaja s djevojčicom u dobi od 9 godina i posebno ranjivom. Kao njezin tetak je tri puta s njom imao vaginalne snošaje, svjestan da je djevojčica dijete s mentalnim poteškoćama i nedovoljno psihički razvijena – izvijestio je Vrhovni sud.

Optuženik je, inače, otac sedmero djece, što je uračunato kao olakotna okolnost. Otegotno mu je, pak, što je višekratno kazneno i prekršajno osuđivan.

“Kazneno je djelo počinio kao tetak žrtve o kojoj se povremeno skrbio. Ovako odmjerena jedinstvena kazna, koja obuhvaća i kaznu iz opozvane uvjetne osude, nužna je i pravedna da bi se njome iskazao odgovarajući prijekor društva prema počiniteljima takvih odioznih kaznenih djela na štetu djece. Istovremeno će se tom kaznom u potrebnoj mjeri utjecati na optuženika da shvati krajnju neprihvatljivost vlastitog postupka i upozoriti druge građane da se klone sličnih ponašanja”, zaključio je Vrhovni sud.

Procurili detalji stravične nesreće: Mladić je naletio na autobus, sada je u teškom stanju


Komentari