TEŠKO STRADALA BICIKLISTKINJA U CIMERMANOVOJ! Upala u rupu te pala na glavu i ozlijedila čeljust, vrat i kralježnicu!

foto: Josip Kelemen

“Neprimjereno prometno označavanje i nekvalitetno izvedeni građevinski prokopi na pješačkoj stazi i prometnici uvijek su potencijalna opasnost za sudionike prometu”, piše Century of Lpg.

Tako se u Cimermanovoj ulici, na zagrebačkoj Kajzerici uslijed zadnjeg nevremena  u Zagrebu u zemlju urušio građevinski prokop zbog kojeg je vozeći bicikl sinoć oko 18:30 h stradala 40-godišnjakinja.

foto:Josip Kelemen
foto:Josip Kelemen

Na povratku iz trgovine, nije na vrijeme primijetila da je neoznačena rupa u nogostupu “podlokana” i s prednjim je kotačem upala u rupu te pala na glavu. Pri tome je teško ozlijedila čeljust, vrat, kralježnicu te je zadobila i  potres mozga.

Stradaloj gospođi u pomoć su priskočili djelatnici obližnjeg kafića, s obzirom da je žena nakon pada i izgubila svijest.

Brzom intervencijom hitne pomoći i policije zbrinuta je i zadržana na liječenju u KB Dubrava, dok su Zagrebačke ceste do jutararnjeg  izvanrednog saniranja tih rupa, za daljnje prometovanje zatvorile nogostup te dio oštećene  prometnice.

foto:Josip Kelemen
foto:Josip Kelemen

“To nije prvi put da građevinske tvrtke koje intenzivno grade u toj poznatoj zagrebačkoj četvrti s upitnim urbanističkim rješenjima, nekvalitetno obrađuju i ne zaštićuju prokope uz gradilišta ugrožavajući pri tome pješake, bicikliste i ostale sudionike u prometu.

Bilo je pitanje kada će netko stradati.

Protiv izvođača radova podnijet će se prekršajna prijava zbog neoznačenih građevinskih prokopa, prijava za ugrožavanje prometa te kaznena prijava za  uzrokovanje  teških  tjelesnih ozljeda kod gospođe”, javlja Century of Lpg, koji je prethodno naveo kako je izvođač radova tvrtka Majo-Dom, no u kontaktu s tvrtkom upućeni smo na Vodoopskrbu i odvodnju, za koju Majo-Dom navodi kako jedini imaju ovlaštenje za spajanje kanalizacije na javnu odvodnju, čime navode kako je upravo VIO odgovoran za nastalu štetu nastalu rupu zbog koje je biciklistkinja zadobila teške ozljede.

Tvrtka Majo-Dom dodatno je pojasnila kako je ona izvođač samo onih radova koji su u sklopu stambene građevine na parceli, dok za sve radove izvan parcele nema ovlasti za iste niti ih smije izvoditi.

Pokušali smo doći i do investitora stambene zgrade u izgradnji, ispred čijeg se gradilišta dogodila nesreća kako bi dobili točnu informaciju o izvođaču prekopa, a ukoliko dobijemo odgovor isti ćemo objaviti po primitku.

S obzirom na navedeno, poslali smo upit Vodoopskrbi i odvodnji, a po primitku očitovanja isti ćemo objaviti u najkraćem mogućem roku.

foto:Josip Kelemen
foto:Josip Kelemen

Josip Kelemen potvrdio je za Zagreb.info kako ovo nije prvi slučaj stradanja na navedenim radovima, te kako je već nekoliko djece propalo kroz istu rupu, no na sreću, bez težih posljedica.

Kontaktirali smo PU Zagrebačka, potvrdili su da se nemili događaj dogodio, no nisu nam mogli dati više informacija do slanja službene obavijesti, koju ćemo objaviti po primitku.

 


Komentari