Teške nesreće u Zagrebu: Na dvije pješakinje naletjeli auti, obje su teško ozlijeđene!

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL, Ilustracija

U dvije nesreće u Zagrebu teško su ozlijeđene dvije pješakinje.

“U ponedjeljak, 21. prosinca oko 20.10 sati, 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se lijevom prometnom trakom Heinzelove ulice u smjeru jugoistoka.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Eugena Podaupskog na kolniku s dvije i više prometnih traka za promet vozila u istom smjeru, zabranjeno je prolaženje pored vozila koje je bilo zaustavljeno ispred pješačkog prijelaza da bi propustio pješake. Tom prilikom, u prolaženju zaustavljenog vozila u kočenju je prednjim dijelom vozila naletio na 25-godišnju pješakinju, a koja je koja je kolnik Heinzelove ulice prelazila po obilježenom pješačkom prijelazu”, izvijestila je zagrebačka policija.

Nesreća i na križanju Vukovarske i Ulice Fausta Vrančića

“U ponedjeljak, 21. prosinca oko 11 sati, 62-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Opel Corsa, a kretao se Kupskom ulicom prometnom trakom namijenjenom za skretanje lijevo u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Ulicom grada Vukovara i Ulice Fausta Vrančića, gdje se promet upravlja semaforima, koji su radili automatski i ispravno, ušao je vozilom u navedeno raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja i u raskrižju je skretao lijevo na južni kolnik Ulice grada Vukovara u srednju prometnu traku u smjeru istoka, a da se obilježenom pješačkom prijelazu, nije približavao smanjenom brzinom i propustio pješake koji su već stupili na kolnik.

Tom je prilikom u kočenju prednjim dijelom vozila naletio na 62-godišnju pješakinju, a koja je na znak zelenog svjetla na semaforu za svoj kretanja odnosno pješake, prelazila Ulicu grada Vukovara po obilježenom pješačkom prijelazu u smjeru juga.

U prometnoj nesreći pješakinja je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u KBC Sveti Duh“, stoji u drugoj obavijesti zagrebačke policije.


Komentari