Teška prometna nesreća u Sesvetama: Usmrtio biciklista i psa pa pobjegao

prigorski.hr / Ilustracija

U Popovcu kod Sesveta.

Juraj Krsnik (70) i njegov pas Jimmy poginuli su u ponedjeljak oko 18.15 sati u prometnoj nesreći u Popovcu kod Sesveta. Na njega je, dok je biciklom prelazio Varaždinsku ulicu, u velikoj brzini naletio vozač (25) Kia Shume. Odbacio ga je najmanje 20 metara dalje i pobjegao bez osvrtanja.

Prvi rezultati očevida pokazali su kako je Juraj sišao s nogostupa na cestu bez da je propustio automobile. Mladić za volanom udario je u desnu stranu njegova bicikla, koji je potpuno uništio. Drugom vozaču, koji je iz suprotnog smjera naletio na psa, kako neslužbeno doznaje 24sata.hr, pukla je guma, ali se nije zaustavio.

Sudar je bio toliko snažan da je biciklistu smrskao noge i glavu.

Automobilom je udario i psa koji je završio na suprotnoj strani ceste. Na njega je naletio vozač drugog automobila.

Vozač Kije je nakon sudara otišao unazad i pobjegao bez da je pokušao pružiti prvu pomoć ili zvati Hitnu i policiju. Prema riječima očevidaca, nakon nesreće je vozaču otpala registarska pločica te su ga policajci brzo pronašli i priveli. Najvjerojatnije će podići kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Problem s kojim su mještani suočeni već godinama

Mještani su očajni jer nesavjesni vozači godinama jure kroz njihovo naselje. Iako su na ulazu i izlazu postavljeni ležeći policajci, oni ne ometaju vozače koji i dalje jure ravnom cestom.

“Najveću nesreću imali smo 1997., kad su u nesrećama na Varaždinskoj poginule tri djevojke iz iste ulice. Jedno vrijeme postavili su brzinomjer, no maknut je tri dana poslije. Od tada smo pisali peticije, no svi nas ignoriraju“, kazali su za 24sata ljutiti stanovnici Popovca.


Komentari