TEŠKA NESREĆA NA TREŠNJEVCI Chevroletom naletio na pješakinju dok joj je bilo zeleno na semaforu

Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX)

Zagrebačka policija izvijestila je o teškoj nesreći na Trešnjevci. Na Selskoj cesti automobilom je 55-godišnjak naletio na pješakinju koja je prelazila zebru dok je bilo zeleno na semaforu.

“U ponedjeljak, 11. listopada oko 15.45 sati, 55-godišnjak upravljao je osobnim automobilom marke Chevrolet zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Selske ceste u smjeru juga.

Dolaskom do raskrižja Ulica Blaža Trogiranina i Knežija, na kojem je promet upravljan semaforima, koji su radili automatski i ispravno, zaustavio se pred navedenim raskrižjem kao prvo vozilo zbog crvenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja. Kada se na semaforu upalilo zeleno svjetlo za njegov smjer kretanja, krenuo je i nastavio vožnju te ušao u raskrižje, gdje je, u namjeri da se polukružno okrene, skrenuo lijevo u smjeru sjeveroistoka preko obilježenog pješačkog prijelaza prema desnoj prometnoj traci zapadnog kolnika Selske ceste, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, ne vodeći pri tom računa o položaju, smjeru i brzini kretanja svojeg vozila te o položaju i smjeru kretanja pješaka.

Tom prilikom, u skretanju, prednjim dijelom vozila naletio je na 73- godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Selske ceste u smjeru zapada, krećući se po obilježenom pješačkom prijelazu za vrijeme dok joj je na semaforu za pješake bilo upaljeno zeleno svjetlo, a na koji je stupila s nogostupa s istočne strane kolnika, dolazeći vozaču automobila s njegove desne strane.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena pješakinja, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC  Sestre milosrdnice”, priopćila je policija.


Komentari