TEK OTVOREN, VEĆ NA METI KRADLJIVICA: Harale Z centrom pa uz pomoć treće osobe inovativno krale robu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom i 22-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinile više kaznenih djela „Krađa“, a policija je kronološki opisala za što ih se tereti.

Govore tako kako se sumnja da je 24. rujna 2021 .godine oko 18.45 sati osumnjičena 27-godišnjakinja sa za sada nepoznatom muškom osobom ušla u trgovinu u sklopu trgovačkog centra gdje su prišli prodajnim policama i s njih otuđili odjeću, a zatim se s otuđenim dali u bijeg.

Pet dana kasnije, oko 20.40 sati, ista osumnjičena vraća se sa za sada nepoznatom ženskom i jednom muškom osobom, u isti trgovački centar gdje s polica u torbu za kupovinu spremaju 23 pulovera, a zatim tako pripremljenu torbu s odjećom vješaju na stalak u neposrednoj blizini izlaza iz trgovine. Nekoliko trenutaka kasnije, torbu sa odjećom sa stalka je uzeo nepoznati muškarac i iznio ju iz trgovine, nakon čega su se svi troje zajedno dali u bijeg.

Isti princip

Idućih dana kradljivice mijenjaju trgovački centar pa se sele na Jankomir gdje u jednoj trgovini, u nekoliko vreća za kupovinu stavljaju više odjevnih predmeta. I ovaj put, s ciljem protupravnog stjecanja imovinske koristi, tako pripremljene vreće s odjevnim predmetima odložile su u neposrednoj blizini izlaza iz trgovine, na pod, no nakon što su ih u tome uočile zaposlenice trgovine dale su se u bijeg ništa ne otuđivši.

Odmah zatim, zajedno su se uputile do Z centra. Tamo su, sumnja se, ponovo s ciljem protupravnog stjecanja imovinske koristi ušle u dvije trgovine. U pogodnom trenutku s polica su otuđile više odjevnih premeta, slatkiše i drugo, a zatim su se, prošavši blagajnu bez plaćanja, s otuđenim predmetima dale u bijeg. Materijalna šteta pričinjen ovim djelima iznosi oko 17.400 kuna, zaključuje policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari