TE VEČERI IM ISKLJUČILI STRUJU: Otkriveni detalji užasa u Jastrebarskom

Photo: Igor Kralj / Pixsell

Trovanje ugljičnim monoksidom u Jastrebarskom u četvrtak, umalo je završilo tragičnom smrću peteročlane obitelji. Ipak, kako otkriva Jutarnji list, kobni ishod je izbjegnut. Hitna pomoć oko ponoći je stigla u Zelenu ulicu te u zadnji čas spasila cjelokupnu obitelj. Nešto kasnije, stigla je i policija.

Nakon liječničke pomoći i liječenja kisikom u KBC-u Sestre milosrdnice, roditelji su otpušteni iz bolnice, a njihova djeca su zadržana u zagrebačkoj Dječjoj bolnici u Klaićevoj.

Dvoje djece (9,12), imali su lakše trovanje ugljičnim kisikom, dok je najstarija članica (14) peteročlane obitelji u Klaićevu stigla s poremećajem svijesti.

“Od početka liječenja djevojčica je na terapiji kisikom uz praćenje vitalnih funkcija. Trenutačno je pacijentica stabilno i došlo je do poboljšanja njezina općeg stanja”, rekao je ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj, prof. dr. Goran Roić Jutarnjem listu.

Iskopčali im struju

Uzrok skore pogibilje u Jastrebarskom bilo je korištenje benzinskog agregata. Jutarnji je razgovarao sa susjedima peteročlane obitelji koji su ostali šokirani tragedijom. Jedan od njih, čuo je kako su upalili kobni agregat jer su im te večeri iskopčali struju.

“Nismo čuli kad je kod njih došla Hitna jer smo spavali na dvorišnoj strani kuće, nego se tek ujutro vijest proširila ulicom. Samo da svi budu dobro. Draga su obitelj, vrijedni. Majka dječice radi u školi, mislim kao asistentica u nastavi, a tata je umirovljeno vojno lice. Strah me i pomisliti kakav su užas proživjeli tu noć” – kaže nam jedna susjeda.

Iz PU zagrebačke smatraju kako je uporaba benzinskog agregata najvjerojatniji uzrok trovanja, ali da je očevid još uvijek u tijeku. S njime će se pored sigurnog uzroka, utvrditi i potencijalna kaznena odgovornost nekog od ukućana.


Komentari