Taksist (42) poginuo na Draškovićevoj u naletu BMW-a kroz crveno: Vozio ga je pijani direktor iz BiH, otprije poznat po prekršajima

Foto: Davor Pongracic / CROPIX / Zagreb.info

Teška prometna nesreća koja se u Zagrebu dogodila 27. veljače 2022., a u kojoj je život izgubio 42-godišnji taksist Krunoslav Kunkušak, dok je njegov putnik teško ozlijeđen i nalazi se na palijativnoj skrbi), dovela je u istražni zatvor vozača koji je skrivio nesreću s 2.33 promila alkohola u krvi.

Krunoslav Kunkušak foto: privatna arhiva

Kako je Zagreb.info ranije pisao, te se nedjelje, oko 22:45, pijani vozač za volanom BMW-a kretao Ulicom Pavla Hatza. Na raskrižju Draškovićeve ulice s ulicom Kneza Mislava, BMW-u je bilo crveno, a taksistu Krunoslavu zeleno. No, 40-godišnji vozač BMW-a svejedno je prošao kroz raskrižje i zabio se u taksi Škodu. Krunoslav je poginuo na licu mjesta, dok su vozač BMW-a te taksistov putnik završili u KBC-u Sestre Milosrdnice s teškim ozljedama.

Krunoslav je iza sebe ostavio trogodišnju kćerkicu, suprugu i oca Krešimira, inače umirovljenog taksista koji je Krunoslava naučio voziti.

“Nadam se da ne bude brzo izašao van. Ako izađe, umrijet ću od tuge. Vjerojatno ima debeli karton kad se tako ponaša. Najvjerojatnije dulje divlja po cesti. Pravnik mi je rekao da ispod devet godina ne bi smio proći, ali znate kakve su presude, za dvije tri godine ga puste za dobro ponašanje”, komentirao je Krešimir vozača koji je skrivio nesreću u razgovoru za Zagreb.info.

Foto: Zagreb.info

 

Vozač iz BiH direktor je nabave za tvrtku u Zagrebu

Kunkušak je dignuo tužbu protiv vozača koji se, u međuvremenu, nakon operacije u kojoj su mu uklonjeni žuč i slezena, polagano popravlja, ali se nalazi u istražnom zatvoru (vozačka mu je, neslužbeno doznajemo, bila oduzeta na 12 sati nakon nesreće). Kako Zagreb.info neslužbeno doznaje, silina udarca u prometnoj nesreći bila je toliko jaka da je vozačevo sjedalo bilo pomaknuto iza, na sjedala za suputnike. U trenutku nesreće, morao je voziti najmanje 80 km/h, ali moguće i preko stotke.

Neslužbeno nam je potvrđeno i kako je vozač državljanin Bosne i Hercegovine, a u Zagrebu radi kao direktor nabave za jednu tvrtku. Više je puta evidentiran zbog prekršaja u prometu.

Prošao kroz tri crvena

Iako nije poznato gdje je bio prije nesreće i kojim povodom je u sebe unio toliku količinu alkohola, saznali smo rutu njegova kretanja. Prvo je prešao dva crvena na križanju Tomislavca i Strossmayerove, pa zatim križanje Hatzove i Petrinjske.  Kroz križanje Hatzove i Palmotićeve prošao je na žuto svjetlo, prije nego je, ponovno kroz crveno, došao na križanje Draškovićeve i Kneza Mislava gdje se dogodio zastrašujući sudar.

Doznali smo i kako je cijeli događaj snimila sigurnosna kamera hotela Sheraton, a usto se očekuje da će tijekom suđenja biti pozvano i petero svjedoka. Uz taksi, oštećeni su i parkirani auti, plastični kontejneri, dvije betonske žardinjere i uzdignuti betonski postav tamošnjeg spomenika, što dodatno prikazuje silinu sudara. Promet je te večeri bio obustavljen do 3:50 sati na tom području.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Teretit će ga za obijesnu vožnju

Kako doznajemo, vozaču BMW-a na teret će se staviti “Obijesna vožnja”, te izazivanje nesreće u cestovnom prometu. Prema zakonu, za obijesnu vožnju mu prijeti jedna do tri godine zatvora, a zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, zbog smrtne posljedice na licu mjesta, kazne su predviđene u rasponu od tri do 12 godina.

‘Cilj je pokazati kako je takva vožnja nedopustiva u Hrvatskoj’

Iako nam je Krunoslavov otac Krešimir rekao kako se nada da će vozač BMW-a u zatvoru ostati što dulje, te nam otkrio kako po mišljenju svojeg pravnika ne bi trebao dobiti manje od devet godina, njegov zastupnik, Milko Križanović rekao nam je kako ipak ne bi davao prognoze.

“Kao čovjek koji vjeruje u vladavinu prava i pravnu državu, vjerujem da će sud donijeti zakonitu presudu. Ne špekuliram o godinama i ne želim utjecati na presudu. Na sudu je da sudi, a mi ćemo biti konstruktivni”, rekao nam je Križanović.

Dodao je i kako je uvjeren da će sud utvrditi sve okolnosti te da će suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu što prije početi.

“Biti ćemo aktivni tijekom cijelog procesa”, najavio je Križanović te dodao kako je cilj, ne samo dobiti zadovoljštinu za tragičnu smrt i tešku ozljedu, već i pokazati kako je takva vožnja i neodgovornost nedopustiva u Hrvatskoj.


Komentari