Svjedokinja o teškom incidentu na autocesti: ‘Uništili su kafić i nešto vani, baš smo se uplašili’

Sukob navijača s policijom (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Gotovo 24 sata nakon što je Torcida odlučila blokirati autocestu, normaliziran je promet na toj dionici prema jugu.

“Od 10 sati ponovno teče promet autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru mora”, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

“Zbog sinoćnjeg napada navijača Hajduka na policajce, koji su ih organizirano pratili s utakmice u Zagrebu, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.”, ističe isti izvor.

Podsjetimo, sinoć je došlo do velikog sukoba Torcide i policije na autocesti A1, a ozlijeđenih je bilo na obje strane. “Jedan navijač je hospitaliziran u karlovačkoj bolnici, ima teže tjelesne ozljede”, javlja HRT.

“Prema izjavi jednog ranjenog, on nije bio aktivni sudionik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva propucavanja, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem. Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, radi se o prostrijelnoj rani potkoljenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro”, rekao je liječnik Suad Crnica za HRT.

Svjedokinja je opisala što je vidjela. “Bilo ih je strašno puno, specijalaca, policije, navijača… Uništili su kafić i nešto vani, uspjeli su ih smiriti. Baš smo se uplašili”, rekla je za HRT svjedokinja koja radi u kafiću na autocesti.

Danas će policija održati izvanrednu konferenciju za medije povodom incidenta koji se kasno noćas dogodio na autocesti A1 prilikom povratka Torcidinih navijača s utakmice Dinamo-Hajduk.

Komentari