SVIH 20 POLICIJSKIH UPRAVA! MUP se oglasio o dojavama, svima su poslane prijetnje o navodno postavljenim bombama u pravosudnim zgradama

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Sve policijske uprave diljem Hrvatske dobile su jutros informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovu području navodno postavljene eksplozivne naprave, objavio je MUP.

“Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici”, objašnjava MUP. U međuvremenu su potvrdili da su dojave zaprimili i u dvije preostale policijske uprave, krapinsko-zagorskoj i požeško-slavonskoj.

Dakle, anonimnim dojavama obuhvaćena su pravosudna tijela u cijeloj Hrvatskoj.

Policijski su službenici upućeni na sve lokacije koje su primile dojavu. Riječ je o protueksplozijskoj službi koja provjerava istinitost dojava i poduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Cilj je zaštita sigurnosti građana.

“Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192”, mole iz MUP-a.


Komentari