SVE ZBOG DROGE? Propucani muškarac iz Dubrave poznat u narko-miljeu, s njim se predozirao 17-godišnjak

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Nitko nije ni slutio da će se usred bijela dana, nešto prije 14 sati, u srijedu u Dubravi ispaliti hitac. Naoko miran dan prekinuo je muškarac odjeven u crno s kapuljačom na glavi  koji nanišanio je u 39-godišnjeg I.C dok je stajao ispred svoje kuće u Južnoj ulici. Telegram doznaje da je povod napada vjerojatno obračun u narko-miljeu, a ozlijeđeni muškarac zbog droge ima podeblji dosje.

Prema riječima svjedoka I.C je teško ranjen, a policija je za spomenuti portal potvrdila da je privela jednu osobu povezanu s napadom.

I.C. je već godinama povezan s narkoticima koje je sam koristio ili preprodavao. Nadalje, 2000. godine bio je i među optuženima za smrt Dubravka Anića, 17-godišnjaka iz imućne zagrebačke poduzetničke obitelji, koji je 2000. umro od predoziranja na narkopartiju u stanu u Dubravi. Četvoricu mladića, među kojima je bio i I. C. teretilo da su omogućili maloljetnom Aniću smrtonosno uzimanje droge, no za njegovu smrt na koncu nije nitko odgovarao.

Devet godina kasnije je dva puta u razmaku od desetak dana bio prijavljen zbog dilanja heroina, a policija je tada kod njega pronašla više od 70 grama te droge.

Bio je, prema javno dostupnim informacijama, i među 17 osumnjičenih dilera iz Dubrave koji su uhićeni u listopadu 2009. godine.

Radilo se o operaciji Ragusa u kojoj je policija zaplijenila 9,5 kilograma heroina, 691 gram kokaina, 5,1 kilogram marihuane, pušku, osam pištolja, streljivo, četiri digitalne vage, krivotvorene eure, te više od 100.000 kuna zarade za koju se sumnjalo da potječe od prodaje droge.

 

 


Komentari