‘SVE JE ISCENIRALA, TUŽIT ĆU JE’ Kakav preokret u slučaju ‘pregažene’ prometne redarke: ‘Nisam je ni taknuo, napravila je kaos’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Nakon što se vozača Mercedesa koji se namjerno zabio u prometnu redarku na križanju između naselja Špansko i Prečko prozvalo divljim primitivcem, odlučio je progovoriti i iznijeti svoju verziju nemilog događaja. Ivan Rebić (42), višestruki prvak Hrvatske u veslanju, navodi kako posjeduje snimke kaosa koji je nastao uslijed, kako kaže, nestručne regulacija prometa 23-godišnje pripadnice prometne mladež.

Rebić veli kako je drama započela dok je stajao na semaforu. U jednom je trenutku upalio kameru na mobitelu, počeo snimati pa i komentirati gužvu, a redarka je načula njegovo negodovanje.

Prema njezinoj verziji događaja, ona je “nedvojbeno dala do znanja da je za Rebićev smjer kretanja zatvoren promet na što je on u jednom trenutku počeo verbalno negodovati da bi zatim na nju krenuo autom udarivši ju u koljeno”.

No, Rebić se s time ne bi složio.

“Bilo je crveno svjetlo na semaforu, ispod se nalazio cestarski kamion čiji je čovjek u košari usred najveće gužve prao semafor. Djevojka je vrludala posvuda. Nije se snalazila i napravila je kaos pa sam mobitelom počeo snimati. Pritom sam komentirao ono što vidim. A kako je kaos postajao sve veći, djevojka je čovjeku u košari pljeskala palicom, valjda zadovoljna što se auti gomilaju”, rekao je Rebić za Jutarnji.

“Ajde udari me”

A onda je došlo do konflikta. Redarka je, navodi, došla do njegovog prozora i upitala ga “jel ima neki problem”. Rebić joj je tada prigovorio da nije sposobna održati red na ulici i upitao ju zašto se usred gužve peru semafori.

“I tada kreće moja muka jer joj se u očima moglo vidjeti ono o čemu se često govori kad mali čovjek dobije moć. Čak mi je rekla: ‘Ajde udari me’ u jednom trenutku dok mi je stajala ispred auta”, tvrdi Rebić otkrivajući dalje kako je ona potom stala ispred njegova auta te zatim počela propuštati vozila koja su bila iza njega u koloni.

Pokušao ju je zaobići pa je u jednom trenu udario stražnji dio drugog automobila. Tada je redarka krenula vikati “sudar”. Rebić govori kako je otišao do vozačice kako bi s njom ispunio europsko izvješće na što se ona složila jer je i ona bila u žurbi. No, prometna redarka im nije dala da se pomaknu s ceste te je pozvala policiju.

“A čovjek s krana iz košare joj je doviknuo na to da će mi sve natovariti ako treba. Policija je došla i zamislite, ona me prijavila da sam ja nju udario autom, a to uopće nije istinito. Nisam ju ni taknuo vozilom”, rekao je Rebić pa dodao da je očevid na mjestu incidenta trajao sedam sati.

Odjednom je, kaže, čuo redarku kako sjeda u policijski auto i kuka da je boli noga. Nedugo nakon toga pojavila se s longetom. Rebića su uhitili, a u postaji su mu poručili da je “u ozbiljnom problemu”. Agonija se okončala nakon što su vidjeli snimke.

“Zapošljavaju se nekompetentni ljudi”

“Nakon što su to sve i vidjeli, promijenilo im se ponašanje prema meni. A do tada su mi rekli da sam u velikom problemu, da je djevojka teško ozlijeđena i zapravo su me odmah osudili. Pušten sam na slobodu, a policija je o svemu obavijestila državno odvjetništvo. Ne znam što je sve to toj djevojci trebalo. Kazneno će odgovarati za lažno prijavljivanje kaznenog djela, ali neću ni ja na ovome stati. Tužit ću je za naknadu štete”, zaključio je Rebić.

Njegov odvjetnik Ivica Marko je ogorčen.

“Kad sve to vidim, mislim si što može učiniti mali čovjek koji nema mogućnost angažirati odvjetnika koji će se boriti za njega. Poznato je da se u Gradu Zagrebu zapošljava svatko i strašno je da se zapošljavaju nekompetentni ljudi koji, da bi spasili svoj nerad i neznanje, insceniraju lažno prijavljivanje kaznenog djela”, rekao je Marko.

Iz PU zagrebačke kažu tek šturo da su dovršili kriminalističko istraživanje i da su o svemu utvrđenom obavijestili nadležno državno odvjetništvo, prenosi Jutarnji.

 

 

 


Komentari