Sutkinja o presudi Kameničkom: ‘Strožom kaznom izgubljeni životi se ne mogu vratiti i zato mislimo da će ova kazna biti dovoljna’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Kazna mora biti poruka počinitelju, ali kazna ne smije biti odmazda. Strožom kaznom izgubljeni životi se ne mogu vratiti i zato mislimo da će ova kazna biti dovoljna osuda mlađem punoljetniku”, kazala je danas sutkinja Irena Kvaternik obrazlažući presudu Marinu Kameničkom (22).

Naime, Kamenički je nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće 23. kolovoza 2018. na Ilici, kada su poginule dvije žene, dok je više osoba, uključujući i njega samog, teže ozlijeđeno.

“Budući da smo mu izrekli mjeru zabrane upravljanja vozilima u trajanju od pet godina nakon što izdrži zatvorsku kaznu, smatramo da dugo neće moći sudjelovati u prometu u kojem je ovo kazneno djelo počinio”, dodala je Kvaternik u obrazloženju.

Sud je odredio i da Kamenički mora platiti oko 25.000 kuna sudskih troškova.

Inače, suđenje je započelo prošli tjedan, ali je bilo zatvoreno za javnost jer je zagrebački Županijski sud prihvatio podnesak obrane u kojem traže isključivanje javnosti tijekom cijele rasprave radi zaštite njegovog obiteljskog i privatnog života.

Naime, odvjetnici Nikola Mandić i Ivan Stanić istaknuli su da je u vrijeme nesreće Kamenički bio mlađi punoljetnik, a u međuvremenu je postao otac. Rekli su i kako su mediji o cijelom slučaju vrlo agresivno izvještavali što je nanosilo štetu njemu i njegovoj obitelji.

Okončano je nakon samo jedne rasprave jer je Kamenički priznao krivnju, zbog čega, kako je navela sutkinja Kvaternik, ništa nije bilo sporno. Njegovo priznanje poklapalo se s prikupljenim dokazima, iskazima svjedoka i prometnim vještačenjem.

Jurio Ilicom zbog čega su smrtno stradale dvije žene! Odvjetnici mu zatražili zaštitu obiteljskog i privatnog života


Komentari